Мінрегіонбуд обіцяє в 2010 році об'єми житлового будівництва не менші за торішні

Поділитися
© Елена Зеленко
Об'єми введеного в експлуатацію житла в Україні в 2010 році будуть не нижчі за аналогічний показник 2009 року, повідомив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба у вівторок, 17 серпня.
Об'єми введеного в експлуатацію житла в Україні в 2010 році будуть не нижчі за аналогічний показник 2009 року, повідомив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба у вівторок, 17 серпня.Він нагадує, що введення житла в першому півріччі 2010 року, за даними Державного комітету статистики України, склав 3,2 мільйона квадратних метрів. "Такий показник дає можливість прогнозувати, що за підсумками 2010 року об'єми введення житла в експлуатацію будуть не нижчі, ніж минулого року", - заявляє Яцуба. Раніше він прогнозував введення в експлуатацію житла в Україні в 2010 році до 8 мільйонів квадратних метрів, що на 25% перевищить підсумковий показник 2009 року за умови виділення з держбюджету 2 мільярдів гривен на реалізацію державної програми з добудови житлових об'єктів з готовністю 70% і вище. Проте закон про секвестр держбюджету ((№2461 - VI), що набув чинності 19 липня, скоротив витрати на реалізацію житлових програм в Україні, у тому числі і на програму будівництва доступного житла на 650 мільйонів гривен - до 390 мільйонів гривен. Як повідомлялося з покликанням на дані Держкомстату, в Україні в січні-червні 2010 року введено в експлуатацію 3,247 мільйона квадратних метрів житла, що на 43,2% більше  за  аналогічний період 2009 року. При цьому майже половина, або 49,6% введених в експлуатацію площ, житла в першому півріччі поточного року введена в експлуатацію згідно з Тимчасовим порядком прийняття в експлуатацію завершених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних і садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт. За підсумками 2009 року в Україні за рахунок будівництва нових житлових будинків, гуртожитків і розширення існуючого житлофонду було введено в експлуатацію 6,4 мільйона квадратних метрів житла, що на 39% менше в порівнянні з 2008 роком. У Києві було введено в експлуатацію 947,9 тисяч квадратних метрів житла (на 33,7% менше). За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі