Збірній Бразилії хочуть прищепити "чемпіонський ДНК"

Поділитися
Збірній Бразилії хочуть прищепити "чемпіонський ДНК" Мауру Сілва повинен за кілька місяців закласти чемпіонський ДНК в гравців збірної Бразилії
Після провалу на домашньому чемпіонаті світу "селесао" очолив чемпіон світу-1994 Дунга. Трохи пізніше він задіяв у своєму тренерському штабі людей, які напряму знають про те, що таке бути найкращим на всій планеті.

У Бразилії в екстреному порядку продовжують вживати термінових заходів з порятунку національної збірної, яка провалилася на домашньому чемпіонаті, зазнавши поразки в двох заключних і найбільш вирішальних матчах.

По гарячих слідах у відставку відправили головного тренера Луїза Феліпе Сколарі, який, до речі, приносив Бразилії чемпіонський титул в 2002 році. На його місце прийшов чемпіон світу, півзахисник "селесао" Дунга. Футболіст, який незважаючи на меншу розкрученість, ніж у тих же Роналдо, Ромаріо або Рівалдо, є символом бразильського футболу і справжнім героєм у себе на батьківщині.

Дунга підійшов до свого призначення дійсно відповідально, взявши паузу у питанні вибору своїх асистентів, і незабаром представив своїх помічників. Примітно, що Дунга задумав постійно оновлювати свій штаб - принаймні на початковій стадії. Тому деякі з його асистентів будуть "тимчасово виконуючими обов'язки".

Отже, в першу чергу помічниками головного тренера будуть його старі друзі, чемпіони світу-1994 воротар Клаудіу Таффарел і колега по центру поля Мауру Сілва. Дунга пояснив свій вибір лаконічно.

"Ми запросили колишніх футболістів, у яких є досвід перемоги на світовій першості. Це важливо. Нам у збірній необхідний чемпіонський ДНК", - заявив Дунга.

Таким чином, на сьогоднішній день, тренерський штаб бразильської збірної складається відразу з чотирьох тріумфаторів американського турніру двадцятирічної давності. Дунга був капітаном тієї команди, Тафарелл, відбивши на стадії плей-офф кілька 11-метрових штрафних ударів, став одним із здобувачів золота. Мауру Сілва і Дунга - цементували центр оборони і починали атаки "жовто-зелених", а призначений Дунгою на свій пост технічний директор - Жилмар Ріналді був запасним воротарем.

Як йдеться в матеріалі видання "Спорт-Експрес", з Таффарелом у Дунги пов'язані особливі надії. Адже Жуліу Сезар покинув збірну після ЧС-2014, тепер же колишньому голкіперу доведеться шукати гідну заміну багаторічному вартовому воріт. Та й навчити майстрів останнього рубежу Таффарел може легко - за його спиною досвід роботи тренером воротарів у турецькому "Галатасараї".

Нагадаємо, на домашньому ЧС-2014 Бразилія посіла четверте місце, ставши командою, яка пропустила найбільшу кількість м'ячів за турнір - 14.

Вже у вересні "селесао" пройдуть перевірку боєм - 5 і 9-го числа команда зіграє з Колумбією і Еквадором - командами, які добре проявили себе на ЧС-2014 і можуть скласти бразильцям серйозну конкуренцію в майбутньому - як у відборі на ЧС-2018, так і в Кубку Америки, який в 2015 році відбудеться у Чилі.

До речі, саме після матчів у вересні закінчаться повноваження Мауру Сілви, а на його місце, за задумом Дунги повинен прийти новий носій "чемпіонського ДНК".

Додамо, що Дунга вже керував бразильською збірною - з 2006 по 2010 року - під його керівництвом провела 60 матчів, в яких здобула 42 перемоги, 12 разів зіграла внічию і в 6 матчах поступилася. За цей час бразильці виграли Кубок Америки-2007 і Кубок конфедерацій-2010, а на чемпіонаті світу-2010 у ПАР дійшли до 1/4 фіналу, поступившись Нідерландам. !zn

Читайте також:

Нинішні бразильці далекі від тих, хто перемагав на стику століть, - Сабо

Бразильській газеті довелося вибачитися за інтерв'ю з двійником тренера "пентакампеонів"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі