Збірна Польщі зупинила переможну ходу чемпіонів світу

Відео
Поділитися
Збірна Польщі зупинила переможну ходу чемпіонів світу Збірна Польщі завдала Німеччини перше за 18 матчів поразки © futbol.pl
18 матчів німецька команда не знала поразок в офіційних матчах під егідою ФІФА та УЄФА. Однак поляки зробили на думку багатьох неможливе, довівши, що у футбол грають звичайні люди.

Збірна Польщі зупинила переможну ходу Німеччині, обігравши 2:0 її в рамках другого туру відбірного турніру Євро-2016.

Перемогу полякам принесли точні удари нападника Аркадіуша Міліка і півзахисника Себастьяна Миля.

Вперше за 18 офіційних матчів "Бундестім" відчула гіркоту поразки - в останній раз це було на Євро-2012 в півфіналі, коли Німеччина поступилася Італії 1:2 все в тій же Варшаві. А у відбіркових турнірах і зовсім не програвали 32 поєдинки - в 2007 році під час кваліфікації на Євро-2008 німці були розгромлені Чехією 3:0 на стадіоні в Мюнхені, після чого пройшли три відбору без ураженням лише з кількома ничьми.

Читайте також: Поляк Левандовський зіпсував дебют Гібралтару в змаганнях під егідою УЄФА

Таким чином, Польща очолила групу D - з 9 забитими і нулем в графі "пропущені голи" вони випереджають Ірландію. Німці ж поки - на четвертому місці.

У першому таймі протистояння у Варшаві Німеччина цілком природно володіла перевагою, але при цьому її футболісти спромоглися лише одного разу потрапити в створ воріт поляків. Але після перерви господарі набагато впевненіше діяли в контргрі, що власне і принесло їм успіх. На 51-й хвилині швидка атака завершилася точним розрізним пасом Лукаша Піщека на Аркадіуша Милика, який легко обіграв у верховій дуелі Мануеля Нойєра.

Підопічні Йоахіма Льова пішли вперед і практично півгодини не давали їм ні єдиної можливості на перепочинок. Воротар Войцех Щесни трудився в поті чола, а одного разу поляків виручила поперечина. А на 88-й Себастьян Міла вийшов на ударну позицію після чергової помилки німецької оборони - 2:0.

Нагадаємо, у першому турі Польща розгромила Гібралтар, а Німеччина не без праці впоралася з Шотландією - 2:1. В наступних матчах німці зіграють з ірландцями, а поляки приймуть шотландців.

Раніше повідомлялося, що у другому турі чинний чемпіон Європи збірна Іспанії зазнала несподіваної поразки від Словаччини (0:1) в рамках кваліфікації Євро-2016. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі