НСК "Олімпійський" заарештували за борг понад 2 млрд гривень

Поділитися
НСК "Олімпійський" заарештували за борг понад 2 млрд гривень У НСК "Олімпійський" залишаються великі фінансові проблеми © Афіша bigmir)net
Державна аудиторська служба з'ясовувала причини збитковості підприємства.

Державна аудиторська служба провела аудит діяльності НСК "Олімпійський". Про це повідомив офіційний сайт органу.

"На сьогодні підприємство має великі суми боргів, його майно і банківські рахунки арештовані.

Сталося це тому, що держава не виконала своїх зобов'язань по повному фінансуванню робіт з будівництва та реконструкції стадіону до Євро-2012, а також через відсутність державної підтримки на погашення зобов'язань, які взяло підприємство для реконструкції стадіону у відповідності з міжнародними стандартами.

Підприємство вже протягом п'яти років має борги, зокрема, перед підрядниками за виконані будівельні роботи на суму понад 145 млн грн. Як результат, за позовами підрядних організацій судові органи прийняли рішення про стягнення з спорткомплексу боргу на суму 93 млн грн і 61,7 млн грн штрафних санкцій.

Підприємство брало зобов'язання по реконструкції стадіону та будівництву нових об'єктів спорткомплексу бюджетними коштами і коштами безпроцентної позики у державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів" під державні гарантії міжнародних організацій.

Зараз заборгованість НСК "Олімпійський" перед "Фінінпро" за договорами безвідсоткової цільової позики становить майже 2,231 млрд грн. За умовами договору з "Фінінпро" спорткомплекс за одержання та користування цією безвідсотковою позикою повинен щороку платити 800 тис грн.

Доходи НСК "Олімпійський" від проведення футбольних матчів залежать від відвідуваності і останнім часом мають тенденцію до зменшення. Крім того, за умовами договору з "Динамо" підприємство фактично позбавлено права проводити матчі за участю інших футбольних команд без відповідного дозволу "Динамо", тоді як спорткомплекс має статус національного спортивного закладу", - говориться у заяві Державної аудиторської служби.

Нагадаємо, в листопаді минулого року президент України Петро Порошенко підписав указ про підготовку до фіналу Ліги чемпіонів сезону 2017/18, який відбудеться в Києві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі