Євробаскет: Україна сенсаційно перемагає Німеччину, забезпечивши собі вихід до наступного раунду

Поділитися
Євробаскет: Україна сенсаційно перемагає Німеччину, забезпечивши собі вихід до наступного раунду Сергій Гладир набрав 25 очок у матчі проти сильних німців © fibaeurope.com
Українські баскетболісти продовжують радувати на чемпіонаті Європи - підопічні Майка Фрателло здобули вже третю перемогу на турнірі, практично забезпечивши собі вихід з групи.

Збірна України здобула третю перемогу на чемпіонаті Європи з баскетболу в Словенії, обігравши сильну збірну Німеччини 88:83.

Таким чином, українці мають у своєму активі три перемоги після трьох матчів. Підопічні Майка Фрателло лідирують у групі А, де крім українців та німців виступають Франція, Бельгія і велика Британія. Успіх з німецькою збірною забезпечив українцям вихід в наступний раунд змагань.

Німеччина, несподівано поступившись у другому турі Бельгії, мала в своєму активі лише перемогу над французами, які зуміли дістати у своє розпорядження зірку НБА Тоні Паркера. А ось німецька команд повинна була обходитися без Дірка Новіцкі з "Далласа".

Тим не менш, Бундестім вийшов на поєдинок мотивованим, показавши це першими атаками: на табло світилися неприємні для українців цифри 10:2. Але, як виявилося, це був останній серйозний провал "синьо-жовтих" у матчі. Видавши чудову кінцівку у стартовій чверті, українські баскетболісти повели в рахунку вже у другій 10-хвилинці. А на велику перерву команди пішли при лідерстві України 39:30!

Німці вирвалися вперед в кінцівці четвертої чверті - вперше за 20 хвилин ігрового часу. Однак завдяки триочковому попаданню від Кирила Натяжко українці знову повели в рахунку. До кінця поєдинку вмілі дії українців в обороні і в організації атак призвели не дозволили супернику розгулятися. Німець Хайко Шаффарчик спробував було врятувати матч, але не тут-то було - українці вистояли.

Німеччина - Україна 83:88 (16:15, 14:24, 27:25, 26:24)

М: Шаффартчик (22 + 11 передач), Штайгер (3), Гюнтер (5 + 4 передачі), Бенцинг (18 + 5 підбирань), Пляйсс (3 + 11 підборів) - старт; Гиффи (16), Цвайнер (8), Цирбес (8), Тадда (0), Дорет (0), Кінг (0).

У Джетер (19 + 5 підбирань + 6 передач), Гладир (25), Липовий (2), Корнієнко (0), Натяжко (16 + 5 підбирань) - старт; Кравцов (8), Зайцев (6), Мишула (5), Забірченко (4 + 4 передачі), Пустозвонов (3).

Кидки з ближньої та середньої дистанцій: 12/22 (54,5%) - 19/42 (45,2%)

Кидки з дальньої дистанції: 13/32 (40,6%) - 13/29 (44,8%)

Відзначимо, що напередодні збірна Франції здобула першу перемогу, розгромивши Великобританію 88:65. 6 вересня французи зустрінуться з Ізраїлем, а Бельгія зіграє з британцями. !zn

Читайте також:

Український баскетбольний талант став кращим європейцем на драфті НБА

Турецького баскетболіста відсторонили від збірної через антиурядові протести

Плей-офф НБА: "Майамі" захистив чемпіонський титул

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі