Воротар-ветеран "Металіста" пояснив, чому футболісти команди почали бойкот

Відео
Поділитися
Воротар-ветеран "Металіста" пояснив, чому футболісти команди почали бойкот "Металіст" опинився у важкому становищі © football.ua
Близько 10 футболістів "Металіста" відмовилися їхати в Київ на матч 15-го туру Прем'єр-ліги: причина - затримки по зарплаті, які тривають вже більше півроку.

Напередодні відновлення чемпіонату Прем'єр-ліги в розташуванні харківського "Металіста", який до 15-го туру йшов на 4-му місці в турнірній таблиці, відбулося безпрецедентна подія.

Майже всі футболісти, які знаходяться в команді з початку нинішнього сезону, все-таки зважилися на страйк і відмовилися їхати в Київ на поєдинок з "Динамо". Серед тих, хто залишився в Харкові, виявилися Василь Кобін, В'ячеслав Шарпар, Едмар, Олександр Горяїнов і багато інших. У підсумку, проти "Динамо" грали ті, хто нещодавно пдписал контракт з "Металістом", а також представники молодіжного складу.

Багаторічний лідер харківської команди, воротар-ветеран розповів, у чому ж причини бойкоту, і які можливі шляхи виходу із ситуації.

За словами досвідченого футболіста, який пережив з "Металістом" і виліт в першу лігу, і відродження в чемпіонаті Прем'єр-ліги, і перемоги в єврокубках, керівництво вже давно намагається вирішити ситуацію з допомогою обіцянок, проте футболісти так і не побачили належні виплати.

"Тут справа навіть не в нашій зарплаті, а в ставленні до нас і всім працівникам клубу з боку керівництва. Ми просто хочемо змінити цю ситуацію. Ми хочемо захистити свої права, а обіцянки слухаємо вже півроку. Вже важко віриться в ці слова...або навіть взагалі не віриться", - говорить Горяїнов.

"Нам сказали, що не отримаєте нічого: або забирайте речі і їдьте з бази. У п'ятницю ввечері ще була надія поїхати на гру, але з нами не розрахувалися і поставили ультиматум. Ми просили небагато - закрити тримісячну заборгованість по 2014 році, а потім сісти за стіл переговорів. Ми були згодні на будь-які поступки і зниження зарплати. Відсотків 90 хлопців були готові до перегляду контрактів", - пояснив свою позицію захисник Василь Кобін.

Горяїнов підтверджує, що футболісти довго думали про подібний крок, і пішли на нього з усією відповідальністю. Поки ні Горяїнов, ні інші футболісти не знають, що буде далі, проте всі впевнені в тому, що ситуація повинна змінитися.

Читайте також: "Металіст" взяв до уваги рекомендації МВС і зіграє домашні матчі поза Харковом

У матчі 15-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги Динамо розгромило Металіст 3:0, володіючи тотальною перевагою протягом всього матчу, але при цьому реалізував лише половину створених моментів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі