УЄФА і ФІФА дадуть адекватну оцінку неправомірним діям росіян, - Суркіс

Поділитися
УЄФА і ФІФА дадуть адекватну оцінку неправомірним діям росіян, - Суркіс © detskiymir.vn.ua
РФС йде по помилковому шляху, впевнений віце-президент УЄФА Григорій Суркіс. Російські футбольні чиновники, незважаючи на попередження з боку ФІФА, взяли-таки в свої ряди кримські футбольні команди.

Почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, який також є віце-президентом УЄФА, вважає, що Російський футбольний союз порушив статут ФІФА, прийнявши у свої ряди кримські клуби і давши добро на їх участь у змаганнях під егідою "триколора".

Суркіс упевнений, що найближчим часом в Цюріху, так само як і в його організації дадуть оцінку діям РФС.

"Мене не просто дивує, але вже і тривожить ту завзятість, з якою футбольні кола Росії ігнорують очевидні речі. У статтях 83 і 84 Статуту ФІФА чітко сказано: "Члени ФІФА та їх клуби не можуть проводити матчі на території іншого члена ФІФА без його дозволу"; "Асоціації, ліги або клуби, що входять до складу члена ФІФА, не можуть увійти до складу іншого члена ФІФА або проводити матчі на його території, крім виняткових випадків. Для цього має бути отримано дозвіл від обох членів ФІФА, їх конфедерації і ФІФА".

Нагадаємо, напередодні РФС ухвалив рішення допустити до участі в турнірі другого російського дивізіону колективи, що формально представляють Севастополь, Сімферополь і Ялту. При цьому на початку червня ФІФА у своєму зверненні до російським чиновникам по суті заборонив проводити подібну процедуру.

"Я впевнений, коли РФС офіційно поінформує ФІФА та УЄФА про останнє рішення свого виконкому, органи управління світовим і європейським футболом дадуть цьому відповідну оцінку. Хочу нагадати, що раніше російська сторона вже була неодноразово поінформована про неприпустимість перевищення компетенції з боку РФС і порушення основоположних принципів, які забезпечують непорушність і стрункість системи сучасного футболу", - резюмував Суркіс.

Також Суркіс вважає, що Федерація футболу України повинна негайно вжити всіх необхідних процесуальних дій для вирішення цього питання у відповідності з міжнародними футбольними нормами.

Додамо, що напередодні віце-президент ФФУ Сергій Попов зазначив, що позиція української сторони прозора: Крим - частина України, тому футбольні клуби з цього регіону мають право приймати участь лише в українських змаганнях. Також Попов додав, що Росію напевно чекають серйозні санкції. !zn

Читайте також:

Суркіс жорстко розкритикував російських футбольних чиновників за кримське питання

Російський міністр не бачить сенсу обговорювати з ФІФА і УЄФА кримське питання

Українські клуби не зустрінуться з російськими у футбольних єврокубках

В УЄФА почали розслідування інциденту з уболівальниками на трибунах НСК "Олімпійський"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі