Українського спортсмена позбавили олімпійської медалі через допінг

Поділитися
Українського спортсмена позбавили олімпійської медалі через допінг У Федоришина в крові знайшли туринабол © wrestlingua.com
У допінг-пробі українського борця Василя Федоришина виявили туринабол.

У результаті повторної перевірки допінг-проб Олімпіади-2008 Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив українського борця Василя Федоришина "срібла" Ігор в Пекіні у ваговій категорії до 60 кг.

В пробі українського триразового чемпіона Європи, який у фіналі Пекіна програв росіянину Мавлету Батирову, був виявлений заборонений препарат – туринабол.

Крім олімпійської медалі в активі Федоришина "бронза" чемпіонату світу-2009, а також "срібло" світової першості 2010 року. Також український борець ставав чемпіоном Європи на континентальних першостях 2005, 2000 і 2008 років.

Зазначимо, що це вже п'ятий випадок, коли українські олімпійці позбавляються своїх нагород, завойованих в Пекіні в результаті повторної перевірки допінг-проб.

Раніше "бронзи" був позбавлений шестовік Денис Юрченко, а також важкоатлетка Давидова. Ще одна важкоатлетка Ольга Коробка втратила "срібло", а п'ятиборка Вікторія Терещук втратила "бронзу" Ігор-2008.

У лютому Верховна Рада України ухвалила закон про антидопінговий контроль в спорті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі