Україні загрожують санкції від IAAF за нереалізацію допінг-контролю

Поділитися
Україні загрожують санкції від IAAF за нереалізацію допінг-контролю IAAF загрожує Україні © iaaf.org
Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій звернулася до українського парламенту.

Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) отримала копію листа від Міжнародної асоціації легкоатических федерацій (IAAF), яке було направлено Голові Верховної Ради України Андрію Парубію з попередженням про можливі санкції за відсутність гарантій реалізації національної програми допінг-контролю.

Україна не виконала перевірку необхідної кількості допінг-проб в 2016 році, а в разі повторення ситуації ФЛАУ може зіткнутися з проблемами, в тому числі недопуском легкоатлетів до міжнародних змагань.

IAAF вважає, що антидопінговий закон України не відповідає сучасним вимогам, а новий закон знаходиться на розгляді Верховної Ради. Ситуація вважається "критичною", але вона може погіршитися без гарантій повноцінного допінг-контролю.

Ситуацію прокоментував президент ФЛАУ Ігор Гоцул:

"Минулого тижня було проведено засідання підкомітету з питань фізичної культури і спорту. На ньому були розглянуті внесені депутатами поправки до проекту закону після першого читання і знайдені компроміси по тим моментам, які, нехай і потенційно, але могли б мати хоча б найменший натяк на те, щоб бути спірними. Тому ніяких перешкод для ухвалення закону у другому читанні і в цілому немає. Залишається лише включити його до порядку денного найближчої сесії і, звичайно, проголосувати "за".

Читайте також: У Повєткіна знайшли допінг перед боєм зі Стіверном

Варто відзначити, що антидопінгова лабораторія в Україні не має акредитації Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі