Україна відмовилася від проведення чемпіонату світу з хокею - 2015

Поділитися
Україна відмовилася від проведення чемпіонату світу з хокею - 2015 © hcdonbass.com
У зв'язку з напруженою політичною ситуацією в країні ФХУ відкликала заявку на проведення ЧС-2015 з хокею в першому дивізіоні. Про готовність прийняти турнір вже заявила Польща. Ймовірне місце проведення - Краків.

Чемпіонат світу у групі А першого дивізіону пройде в іншій країні.
Чемпіонат світу у групі А першого дивізіону пройде в іншій країні.

Керівництво Федерації хокею України виступило з офіційною заявою, в якому відмовився від проведення Чемпіонату світу 2015 року. Про це повідомляє прес-служба ФХУ.

Зокрема, у заяві йдеться: "Після консультацій з фахівцями Міжнародної федерації хокею, а також керівниками національних асоціацій Італії, Казахстану, Японії, Угорщини та Польщі виконавчий комітет Федерації хокею України ухвалив рішення про відкликання заявки України на організацію та проведення чемпіонату світу з хокею 2015 року".

Президент ФХУ Анатолій Брезвін зазначив: "На жаль, ми не можемо бути повністю захищеними від того, що політична напруга в країні не стане перешкодою для іноземних гостей і вболівальників, які захочуть відвідати свято хокею у Донецьку. Для нас є пріоритетом, щоб разом з Міжнародною федерацією хокею на льоду (ІІХФ), а також нашими колегами з Італії, Казахстану, Японії, Угорщини та Польщі в існуючих умовах було знайдено правильне рішення, яке б задовольнило всіх - від учасників та комерційних партнерів змагання до пересічних уболівальників. Для цього ми робимо перший крок і заявляємо про відкликання наших попередніх обов'язків з організації чемпіонату в Україні".

Відповідне звернення було направлено в офіс Міжнародної федерації хокею. Остаточне рішення щодо проведення чемпіонату буде прийнято на піврічному Конгресі МФХ.

Раніше Польща заявила про готовність прийняти чемпіонат світу в разі відмови України. Ймовірне місце проведення - Краків.

Якщо Україна відмовиться, то ми в першу чергу будемо розглядати кандидатуру Польщі, яка також подавала заявку", - сказав представник IIHF зв'язків з громадськістю Адама Стайсс.

Нагадаємо, в травні на Конгресі ІІХФ у Мінську було прийнято рішення про те, що чемпіонат світу 2015 року у Дивізіоні 1А відбудеться в Донецьку. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі