У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Поділитися
У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів © nhl.com
Керівництво Національної хокейної ліги виступило з ідеєю відродити протистояння кращих американських і європейських команд. У тому числі і в форматі Кубка Світу.

Керівництво НХЛ виступило з двома несподіваними ініціативами, що безпосередньо зачіпають інтереси Європейського хокею.

Головний операційний директор ліги Джон Коллінз заявив, що в ліги є Європейський бізнес-план, який передбачає відродження Кубка Світу як турніру збірних за участю найсильніших хокеїстів, а також клубного аналога Ліги чемпіонів, повідомляє "Спорт-Экспресс".

"Не виключено, що ми організуємо матчі між клубами НХЛ і кращими європейськими командами. Як ми це організуємо і де будемо грати? Саме ці питання і перебувають на стадії обговорення", - заявив Коллінз.

Зазначимо, що Міжнародна федерація хокею (IIHF) раніше проводила Європейський Кубок чемпіонів, а в сезоні 2008/09 відбувся єдиний в історії розіграш Ліги Чемпіонів, в якому переміг швейцарський "Цюрих". У наступному сезоні турнір було скасовано через фінансові труднощі.

Крім цього, НХЛ планує обговорити з профспілкою можливість відродження Кубка Світу, який може проводитися у неолімпійській рік після закінчення сезону і в якому б брали участь кращі гравці національних збірних.

"Ми будемо обговорювати цю можливість найближчим часом", - сказав віце-прем'єр-комісар НХЛ Білл Дейлі.

Нагадаємо, що Кубок Світу з хокею - турнір, який прийшов на зміну легендарному Кубку Канади, який по суті поклав початок протистоянням гравців НХЛ з європейськими збірними, зокрема, і непереможною командою СРСР.

Оглядач New York Post Ларрі Брукс вважає економічно обґрунтованим проведення Кубка Світу в різних містах США, де хокей не має настільки високої популярності, як бейсбол або футбол. А ось фінальна частина турніру могла б пройти в Нью-Йорку - після проведення Супербоула, одного з найбільш популярних спортивних заходів на території всієї Північної Америки.

Зазначимо також, що за локауту-2012 в НХЛ існувала традиція проводити перші матчі сезону в Європі, проте в 2013 році вони не відбудуться. Примітно, що одним з потенційних спонсорів Ліги могла стати компанія українця Сергія Тарути, ІСД, проте, на думку експертів, потенційній співпраці перешкодили в Континентальній хокейній лізі.

Щодо клубних протистоянь між європейцями і американцами, то в 2008-2009 роках проводився розіграш Кубка Вікторії, що складається з одного матчу - протистояння переможця Ліги Чемпіонів і клубу НХЛ. У першому випадку це був "Нью-Йорк Рейнджерс", а в другому - володар Кубка Стенлі "Чикаго Блек Хоукс". Європу представляли "Металург" Магнітогорськ і "Цюріх". Першим володарем Кубка Вікторії став "Рейнджерс", другим - "Цюріх". !zn

Читайте також:

"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай у НХЛ Андрій Назаров

У фіналі Кубка Гагаріна відбудеться "українське дербі"

Українець Федотенко приніс перемогу "Філадельфії" над "Вашингтоном" Овечкіна

Неймовірний гол Дацюка - обіграв усю команду і воротаря

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі