Третину грошей, виділених на Олімпіаду у Сочі, розкрадено, - МОК

Поділитися
Третину грошей, виділених на Олімпіаду у Сочі, розкрадено, - МОК © Леоніда Левіта
У МОК не бачать у колосальних масштабах крадіжки нічого дивного - "у Росії це стало звичайним явищем".

Майже третину грошей, виділених на організацію Олімпійських Ігор у російському Сочі, було вкрадено. Про це в інтерв'ю швейцарській телерадіокомпанії SFR розповів президент Міжнародної федерації лижного спорту, член МОК Жан-Франко Каспер.

За його словами, бюджет, який призначався для організації Зимової Олімпіади, розкрадено більш ніж на 30% - таким чином вкрадено близько 13 мільярдів євро. Втім, функціонер не бачить в цьому нічого дивного: він висловив упевненість, що у Росії це стало звичайним явищем.

Саму Олімпіаду Каспер назвав піар-проектом президента РФ Володимира Путіна і запропонував з цієї точки зору розглядати і звільнення Михайла Ходорковського, а також амністію, під яку зокрема потрапили активісти Greenpeace і учасниці панк-групи Pussy Riot.

Зазначимо, що чиновник не вперше розкритикував сочинську Олімпіаду. Так, кілька місяців тому в інтерв'ю Die Welt він розповів, що в організаторів залишається "близько 10 тисяч невирішених проблем", однак необмежені фінансові можливості російського президента "допоможуть уникнути будь-яких накладок".

Нагадаємо, що Олімпіада у Сочі почнеться 7 лютого. Від України на Ігри поїде 45 спортсменів; збірна претендує на медалі у біатлоні та фрістайлі. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі