Суркіс виступив за ліквідацію Прем'єр-ліги: Організація проїдає гроші клубів

Поділитися
Суркіс виступив за ліквідацію Прем'єр-ліги: Організація проїдає гроші клубів Суркіс пояснив, з яких причин можна ліквідувати Прем'єр-лігу © Clive Barda / Royal Opera House
Президент київського "Динамо" вважає, що у випадку, якщо Прем'єр-ліга не відзвітує за виконану роботу і не зробить свою діяльність прозорою, її слід ліквідувати.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс виступив за ліквідацію Прем'єр-ліги України, яка володіє правом на проведення національного чемпіонату серед клубів топ-дивізіону.

За словами динамівського боса, керівництво Ліги повністю дискредитувало себе своєю бездіяльністю.

"Ліквідація УПЛ? Однозначно "за". Я хочу, щоб, насамперед, УПЛ відзвітувала за свою роботу. Вона жила не за свої гроші, а за наші. Ми маємо право запитати, де наші гроші? Покажіть! Моя думка: ця організація не потрібна", - зазначив президент "Динамо".

Відзначимо, що раніше на Виконкомі Федерації футболу України було прийнято рішення, що кворум Прем'єр-ліги, який дозволить проголосувати ключові питання, в тому числі і вибори президент УПЛ, буде складатися не з двох третин загальної кількості (тобто 11 команд), а з простої більшості (8+1).

18 грудня керівники клубів повинні були зібратися на засідання УПЛ, однак його проігнорували представники "Динамо", "Дніпра", "Волині", "Таврії", "Карпат" і "Арсеналу". Після чого ФФУ прийняло своє, досить сумнівне рішення про встановлення нового кворуму.

За словами Суркіса, подібна практика порушує демократичні принципи і всю сутність організації Прем'єр-ліги, яку створили представники 16 клубів. Саме тому, повинні прислухатися до всіх, вважає Ігор Михайлович.

"Виконком ФФУ, прийнявши таке рішення, не розуміє, що ми ще голосно заявимо про свою позицію. І на сьогоднішній день вони не будують український футбол, а ми, клуби, делегуємо гравців у збірні. Та перш, ніж прийняти таке рішення, вони мали порадитися з нами, узгодити, а вони вважають, що якщо є меншість, то до її думки не потрібно прислухатися", - зазначив Суркіс.

За його словами, у ФФУ та Прем'єр-лізі повинні враховувати думку меншості, яке на сьогоднішній день виступає проти діяльності президента Віталія Данилова. Суркіс стверджує, що нинішній глава УПЛ, який відпрацював термін на керівному кріслі два роки, хоче у будь-який спосіб залишитися при владі.

"А хто такий Данилов взагалі? Я хочу зрозуміти! Він - збанкрутілий функціонер, який поклав на лопатки такий клуб, як ФК Харків. І він входить в керівні органи нашого футболу. А сьогодні він тримається за своє крісло і рахує плюс один голос, мінус один голос... Тобі не довіряють сьогодні провідні клуби країни, так сам напиши заяву і піди. А він сьогодні сидить у президії ФФУ. Мені б на місці Конькова було б соромно, що така людина там сидить", - обурений президент "Динамо".

На думку динамівського боса, керівництво Прем'єр-лігою можна довірити людині, яка має авторитет в українському футболі.

"Хто має авторитет у футболі? Ахметов, Коломойський, Курченко, Жеваго, Шуфрич. Давайте зберемося всі разом, оберемо кількох кандидатур. Данилов так Данилов, я не заперечую. Але ця Прем'єр-ліга повинна щось робити, а не на папірці бути і ні на що не впливати", - вважає Суркіс.

Нагадаємо, що раніше роботу організації під сумнів поставили у львівських "Карпатах". !zn

Читайте також:

Прем'єр-ліга: у сезоні-2014/15 в чемпіонаті залишиться 16 команд

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

Суркіс побачив, як в очах Блохіна "згас вогник"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі