Статистика стверджує: Мессі підвищує результативність "Барси" на 25 відсотків

Поділитися
Статистика стверджує: Мессі підвищує результативність "Барси" на 25 відсотків Без Мессі "Барса" втрачає результативність © epochtimes.ru
Поки суперфутболіст відновлюється після травми, цікавий статистичний факт помітили журналісти.

Результативність "Барселони" має сильну залежність від наявності на футбольному полі Ліонеля Мессі, інформує football.ua.

Починаючи з сезону 2004/05, коли Мессі почав грати за першу команду "Барселони", каталонці в середньому забивають 2,5 гола за гру, коли геніальний аргентинець присутній на полі. Якщо ж Мессі не грає, середній показник результативності блаугранас падає до двох голів за гру. Немає Мессі - немає півгола.

Шляхом нехитрих підрахунків можна визначити, що 25-річний чотириразовий володар Золотого м'яча підвищує результативність своєї команди на 25 відсотків.

Нагадаємо, що зараз Лео відновлюється після травми, отриманої в матчі 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів проти ПСЖ, а у матчі-відповіді з французьким клубом вихід на поле аргентинця на заміну призвів до взяття воріт суперника через 9 хвилин. Втім, слід зазначити, що матч прімери проти "Сарагоси" Мессі хоч і пропустив, але "Барселона" упевнено обіграла опонента на виїзді 3:0.

Ліонель Мессі став найкращим бомбардиром в історії "Барселони" у 24 роки і вже подолав межу у 300 голів у всіх турнірах. В кінці 2012-го йому підкорилося досягнення в 92 голи за календарний рік.

Нагадаємо, що в нинішньому сезоні Мессі може завоювати свій черговий титул в чемпіонаті Іспанії, а також в Лізі Чемпіонів. !zn

Читайте також:

У "Барселоні" аплодують Мессі за бажання зіграти "через не можу"

Іспанія і Німеччина змагатимуться у півфіналах Ліги Чемпіонів

У "Баварії" назвали майбутню зустріч з "Барселоною" приємною

Мессі зумів обійти японського супер робота-воротаря

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі