Шотландський спорт готовий до можливого отримання країною незалежності

Поділитися
Шотландський спорт готовий до можливого отримання країною незалежності © Eurosport
Шотландці вже оцінюють можливості, яка дасть їм гіпотетична незалежність у разі позитивного результату референдуму.

Робоча група щодо шотландського спорту (WGSS), яку очолює колишній перший міністр Шотландії Генрі Маклейшем, заявила, що у зв'язку з можливим набуттям країною незалежності від Сполученого Королівства, ніяких суттєвих бар'єрів для виступу Шотландії на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро не виникне.

У 670-сторінковому документі під назвою "Шотландське майбутнє - ваш путівник незалежності Шотландії", підготовленому за дорученням уряду цієї історичної території Сполученого Королівства, йдеться, що країна готова приєднатися до МОК, якщо за підсумками референдуму, запланованого на 18 вересня 2014 року, буде оголошено про її незалежність.

Наголошується, що 11 шотландських федерацій з видів спорту вже входять до відповідних світових організацій.

"Беручи за основу роботу WGSS і нещодавній досвід нових незалежних держав, уряд не бачить ніяких суттєвих бар'єрів на шляху Шотландії з отримання олімпійського визнання і можливості брати участь на Іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро", - йдеться в документі.

"Наприклад, Чорногорія і балканські держави отримали таке визнання протягом року після здобуття незалежності, в той час як Хорватія і Словенія - ще до вступу в ООН".

ТАКОЖ: Шотландія у разі незалежності збереже британський фунт і королеву

Шотландські спортсмени взяли участь у завоюванні 13 з 65 медалей збірної Великобританії на Іграх в Лондоні, включаючи сім золотих. За цим показником країна посіла 12 місце у неофіційному командному заліку.

Якщо ж брати тільки особисті змагання, то шотландці завоювали у них три медалі. Золото отримали тенісист Енді Маррей в одиночному розряді і велосипедист Кріс Хой у кейріні, а срібло - плавець Майкл Джеймісон на 200-метрівці брасом. При такому підрахунку Шотландія б посіла в неофіційному командному заліку 36 місце.

"Незалежність означає, що більше шотландських спортсменів отримають можливість виступати на найвищому рівні міжнародних змагань. Це буде також означати, що ключові рішення щодо розвитку спортсмена буде прийнято у Шотландії відповідно до потреб спортсмена. Все це допоможе ще багатьом з наших спортсменів повністю розкрити свій потенціал", - йдеться в документі.

Зазначимо, що Шотландія виступає окремою командою у таких видах спорту, як футбол, регбі, бокс, керлінг тощо.

Читайте також:

Енді Маррей приніс першу за 77 років перемогу Великобританії на Вімблдоні

У разі здобуття незалежності Шотландія отримає 90% британської нафти і 9% держборгу

МОК заборонив Абхазії і Південній Осетії брати участь в Олімпіаді-2014

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі