Ще одна команда з Донецька готується виступати у Прем'єр-лізі

Поділитися
Ще одна команда з Донецька готується виступати у Прем'єр-лізі Донецький "Олімпік" готується виступати у Прем'єр-лізі © footboom.com
"Олімпік" лідирує у чемпіонаті першої ліги зі значним відривом і швидше за все зуміє вибороти право представляти своє місто в компанії елітних футбольних клубів у наступному сезоні.

Донецький "Олімпік", який лідирує у чемпіонаті першої ліги (Ліга 1) України з 8-очковою перевагою над "Олександрією", вже готується до виступів у вищому українському дивізіоні.

Команда хоче відповідати Прем'єр-лізі не тільки за спортивним, але і за організаційним принципом.

Повідомляється, що президент "Олімпіка" Владислав Гельзін поставив завдання привести інфраструктуру клубу у відповідність зі стандартами, що відповідають головному дивізіону українського футболу.

Після заключного матчу у першій частині чемпіонату у спорткомплексі "Олімпік" було розпочато реконструкцію внутрішніх приміщень. Ведуться будівельні роботи з розширення роздягалень, суддівських кімнат, облаштування кабінету для допінг-контролю.

Першу чергу реконструкції має бути завершено 30 січня 2014 року, а другу, що включає добудову кутових трибун і збільшення посадочних місць, 2 березня наступного року.

За умови виконання всіх запланованих робіт, стадіону "Олімпік" буде присвоєна третя категорія, а це означає, що арена зможе приймати не тільки матчі Прем'єр-ліги України, але і фінали Кубка та Суперкубка країни, а також - міжнародні змагання, що проходять під егідою УЄФА.

Відзначимо, що на сьогоднішній день стадіон "Олімпік" вміщує всього 3 тисячі глядачів, що поки що не відповідає вимогам Прем'єр-ліги.

Футбольний клуб "Олімпік" було створено в 2001 році, виступаючи в аматорських змаганнях. Проте в сезоні-2004/05 донеччани заявилися у другу лігу - перший щабель професійного футболу в Україні. Поступово колектив поліпшував свої результати, а в чемпіонаті-2010/11 фінішував на першому місці і вийшов у Лігу 1.

ТАКОЖ: Кубок України: вперше в історії дві команди другої ліги пробилися в 1/4 фіналу

У нинішньому сезоні в 20 матчах "Олімпік" зазнав лише 2 поразок, набравши 44 очки.

Нагадаємо, що у Прем'єр-лізі виступає дві команди з Донецька - "Шахтар" і "Металург", який у 1990-х роках пройшов шлях від другої до вищої ліги українського чемпіонату і двічі ставав володарем бронзових медалей елітного дивізіону.

Зазначимо, що за результатами сезону-2013/14 Прем'єр-лігу покине одна команда, а два колективи зможуть увійти в топ-дивізіон з Ліги 1. Чемпіонат у цій лізі завершиться наприкінці травня 2014 року. !zn

Читайте також:

Збанкрутілий "Кривбас" повертається у великий футбол

"Арсенал" остаточно виженуть з чемпіонату Прем'єр-ліги 18 грудня

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі