Російські легкоатлетки позбавлені "срібло" Олімпіади-2012

Поділитися
Російські легкоатлетки позбавлені "срібло" Олімпіади-2012 Кривошапка і збірна Росії позбавлені "срібла" © championat.com
Таке рішення може принести бронзові медалі українкам.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прийняв рішення позбавити російських легкоатлеток "срібла" естафети (4х400 м) Олімпіади в Лондоні через позитивну допінг-пробу Антоніни Кривошапки, яка входила до складу команди. Доведено, що росіянка використовувала турінабол.

Очікується, що "срібло" естафети тепер отримає збірна Ямайки, а в трійку потрапить Україна. Таким чином, українські легкоатлетки Аліна Логвиненко, Ольга Земляк, Ганна Ярощук та Наталія Піхіда, які фінішували четвертими, можуть отримати бронзові медалі. МОК поки не робив ніяких заяв з цього приводу.

Варто відзначити, що після перевірки проб з Олімпіади-2012 дискваліфікації також отримали росіянка Віра Ганєєва, яка була 23-ю у метанні диска, а також турецький боксер Адем Кіліччі, який був п'ятим у категорії до 75 кг.

Нагадаємо, згідно з доповіддю Річарда Макларена, яка була опублікована 18 липня, Міністерство спорту РФ, Центр підготовки спортсменів, ФСБ і дві антидопінгові лабораторії в Москві і Сочі були замішані в приховуванні та підміні позитивних допінг-проб, а також підтримці допінгової програми в російському спорті.

Наслідком для Росії минулого літа стало відсторонення збірної з легкої атлетики та ряду представників інших видів спорту від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі