Путін може бути замішаний у допінговому скандалі в IAAF - ЗМІ

Поділитися
Путін може бути замішаний у допінговому скандалі в IAAF - ЗМІ Путіна і Диака "пов'язує дружба" © zimbio.com
Президент Росії міг знати про приховування позитивних допінг-проб російських легкоатлетів.

Володимир Путін може бути замішаний у допінговому скандалі IAAF. Як стало відомо Аssociated Press з власних джерел, у другій частині доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) йдеться про те, що президент Росії міг знати про ситуацію з приховуванням допінг-проб російських спортсменів.

Як повідомляє AP, колишній президент IAAF Ламін Діак разом зі своїм адвокатом зв'язувався з Путіним для того, щоб домовитися про статус дев'яти російських спортсменів, викритих у застосуванні допінгу перед чемпіонатом світу з легкої атлетики-2013 в Москві. Згідно з документом, екс-президент IAAF сказав юристу, що "перебуває у важкій ситуації, яку може вирішити лише президент Росії Володимир Путін, з яким його пов'язує дружба".

В результаті ніхто з дев'яти підозрюваних російських спортсменів не брав участі у чемпіонаті світу з легкої атлетики, який проходив у Москві в серпні 2013 року, але атлетична федерація не розслідувала їх справи.

Крім того, увагу авторів доповіді привернуло збільшення вартості телевізійних прав Росії на показ ЧС-2013. Вона несподівано зросла з 6 до 25 мільйонів доларів. Умови контракту обговорювалися в 2012 році в Москві на зустрічі на той момент президента Всеросійської федерації легкої атлетики Валентина Балахнічева, неназваного консультанта російського ТБ, а також консультантів IAAF Папи Массати Діака і Хабіба Кіссе.

Напередодні AP оприлюднила зміст внутрішнього листування IAAF за шість років. Як пише агентство, російські чиновники регулярно обговорювали з представниками асоціації підозрілі проби легкоатлетів. У документах містяться плани по знищенню доказів порушення допінгових правил.

Додамо, що в листопаді минулого року Ламін Діак був заарештований за підозрою в отриманні хабара від ВФЛА за приховування допінгових порушень російських спортсменів. Також 7 січня комісія з етики IAAF довічно відсторонила від спорту Балахнічева. Його підозрюють у причетності до шантажу російської легкоатлетки Лілії Шобухової і приховуванні позитивних допінг-тестів у спортсменів збірної Росії.

Раніше повідомлялося, що російські легкоатлети давали хабарі, щоб уникнути покарання за допінг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі