Призовий фонд хокейної Ліги Чемпіонів складе скромні 1,5 мільйона євро

Поділитися
Призовий фонд хокейної Ліги Чемпіонів складе скромні 1,5 мільйона євро © zsclions.ch
Поки змагання найкращих клубів Європи не може навіть близько конкурувати з аналогами в інших видах спорту - баскетбол та футбол.

Призовий фонд відродилася хокейної Ліги Чемпіонів складе близько 1,5 мільйона євро.

Бюджет буде сформований не за рахунок внесків клубів, а завдяки продажу комерційних прав. Організатори сподіваються, що в майбутньому цей фонд буде тільки рости.

Відзначимо, що старт турніру призначено на 21 серпня 2014 року. У сезоні-2014/15 у новій Лізі Чемпіонів візьмуть участь 40 команд, які буду розділені на десять груп по чотири команди. Десять переможців груп і шість найкращих других місць виходять в плей-офф. Учасники наступного раунду плей-офф будуть визначатися за підсумками двох поєдинків вдома і на виїзді.

Переможець змагань визначиться у фіналі 3-го лютого 2015 року, що складається з одного матчу.

Жеребкування груп Ліги чемпіонів відбудеться в травні під час чемпіонату світу з хокею в Мінську - імовірно 21 травня.

ТАКОЖ: В НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Став відомий і принцип формування складу учасників: 26 клубів-засновників Ліги отримають А-ліцензію, яка гарантує їм чотирирічне участь в турнірі за умови дотримання низки вимог до клубів. Одним з них є обов'язкова участь команди у вищій лізі своєї країни в цьому році.

Ще 12 клубів отримають ліцензію. Це чемпіони та переможці регулярних чемпіонатів шести країн-засновниць ліги (Швейцарія, Швеція, Фінляндія, Чехія, Німеччина, Австрія).

Таким чином, загальна кількість клубів, які отримають ліцензії на участь в ЛЧ, буде коливатися від 31 до 38 команд. Інші місця в турнірі планується заповнити клубами, що отримали wild-сard.

За словами голови тимчасової ради Ліги чемпіонів Андерса Тернбома, додаткові місця планується роздати клубам, що представляють національні ліги так званого другого ешелону - Великобританія, Норвегії та Словаччини.

Ще одну путівку в Лігу Чемпіонів планується зарезервувати для переможця Континентального Кубка, а сам Кубок в майбутньому планують розширити за рахунок клубів з країн, що не входять в топ-6 ліг Європи.

Таким чином, найближчим часом лише один український клуб може реально претендувати на участь в турнірі - донецький "Донбас", який візьме участь у фінальному раунді Континентального Кубка. Втім, поки невідомо, як можливе попадання в ЛЧ буде корелюватися з ігноруванням лігою чемпіонату Континентальної хокейної ліги.

Нагадаємо, що єдиний розіграш Ліги Чемпіонів з хокею відбувся у сезоні-2008/09. Тоді переможцем несподівано став швейцарський "Цюріх", який у фіналі обіграв фаворита з КХЛ магнітогорський "Металург".!zn

Читайте також:

Збірна Росії з хокею провалила генеральну репетицію перед Олімпіадою в Сочі

Рекорд українських хокеїстів на Універсіаді встояв до кінця турніру

Дворазовий володар Кубка Стенлі з Донецька завершив кар'єру

Український хокеїст зірвав овації в 26 тисяч плюшевих ведмедиків в матчі канадської ліги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі