Президент прем'єр-ліги: «Крапку» у справі про позбавлення очок «Металіста» і «Карпат» поставить суд у Лозанні

Поділитися
© virtual-sevastopol.ru
Остаточне рішення, пов'язане з позбавленням харківського «Металіста» і львівських «Карпат» дев'яти очок контрольно-дисциплінарним комітетом Федерації футболу України буде прийняте Спортивним арбітражним судом у Лозанні. Таку думку висловив президент української прем'єр-ліги Віталій Данілов, повідомляє прес-служба УПЛ в суботу, 21 серпня.
Остаточне рішення, пов'язане з позбавленням харківського «Металіста» і львівських «Карпат» дев'яти очок контрольно-дисциплінарним комітетом Федерації футболу України буде прийняте Спортивним арбітражним судом у Лозанні. Таку думку висловив президент української прем'єр-ліги Віталій Данілов, повідомляє прес-служба УПЛ в суботу, 21 серпня.«Існують дві діаметрально протилежні позиції - КДК ФФУ та залучених до процесу клубів. Я розмовляв з президентами «Карпат» і «Металіста», обидва клуби подаватимуть апеляції на рішення КДК. Тому цю справу розглядатиме Апеляційний комітет ФФУ, і можна прогнозувати, що остаточну «крапку» поставить тільки Спортивний арбітражний суд у Лозанні», - сказав він. Данілов зазначив, що якщо подаються апеляції до вищих органів футбольного правосуддя, то рішення першої інстанції не набуває сили. «Те, що я говорив про набирання санкціями законної чинності, розповсюджується не тільки на юридичних осіб, тобто клуби, але і на фізичних - футболістів і функціонерів, які фігурують у справі», - додав президент УПЛ. Нагадаємо також, 17 серпня стало відомо, що КДК ФФУ визнав матч чемпіонату країни сезону-2007/08 «Металіст» — «Карпати» (4:0) таким, що пройшов з порушенням принципів fair play (чесної гри). Обидві команди будуть позбавлені дев'яти очок в поточному розіграші першості. Крім того, ряд функціонерів з «Металіста» і «Карпат» отримали  тривалу  дискваліфікацію. «Металіст» зажадав скасувати вирішення КДК,  львівський клуб раніше також пообіцяв оскаржити його. Крім того, головний тренер збірної України Мирон Маркевич заявив, що йде з посади головного тренера збірної через рішення КДК.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі