Олімпіаду повною мірою забезпечено снігом

Поділитися
Олімпіаду повною мірою забезпечено снігом Снігу напередодні Олімпіади в Сочі випало достатньо © tacopshq.com
Російські метеорологи заспокоюють: проблеми зі снігом на олімпійських об'єктах, які розташовано біля субтропіків, не буде - природа постарається.

В Сочі стверджують, що незважаючи на всі песимістичні настрої щодо проведення зимових Ігор поблизу субтропіків, снігу для змагань в околицях міста і на олімпійських об'єктах буде достатньо.

Про це розповів директор Гідрометцентру Росії Роман Вільфанд.

"Снігу випало достатньо, і він утрамбований. Зараз є впевненість, що принаймні до кінця другої декади лютого проблем з ним не буде", - зазначив керівник.

У свою чергу заступник директора Гідрометцентру Росії з питань гідрометеорологічного забезпечення Олімпіади Валерій Лук'янов зазначив, що сніг на трамплінах є, і його достатньо для проведення змагань.

"При негативних температурах окремо працюють снігові гармати, виробляючи додатковий сніг, - зазначив Лук'янов. - Є установка, що виробляє сніг при слабо позитивних температурах і може заповнювати якісь раптові дефіцити. Для території Червоної поляни середньомісячна температура лютого - 1 градус вище нуля. Зараз же ця температура значно нижча. На два-три градуси нижча за кліматичну норму", - розповів він.

За його словами, у наступну декаду, погода, ймовірно, буде вищою за кліматичну норму.

"Тим не менш, ми маємо досвід проведення змагань минулої зими, коли температура на п'ять градусів відрізнялася від норми у плюс, - сказав Лук'янова. - В окремі дні ми проводили змагання при температурі плюс десять градусів".

Раніше, нагадаємо, повідомлялося, що в разі відсутності снігу на олімпійських об'єктах під час проведення змагань буде використовуватися спеціально заготовлений матеріал в обсягах близько 30 тисяч кубометрів.

Нагадаємо, що змагання у Сочі почнуться вже 6 лютого - причому спортсмени більшою мірою вийдуть саме на снігові дисципліни - фрістайл та сноуборд. Наступного дня відбудеться урочиста церемонія відкриття Ігор. !zn

Читайте також:

Глава МОК заявив про готовність до "найкращою в історії Олімпіаді"

У Сочі відрапортували про закінчення будівництва олімпійських об'єктів

Олімпійська збірна України поповнилася трьома спортсменами

Презентовано логотип заявки Львова на проведення Олімпіади-2022

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі