Найкраща штангістка України повертається у спорт після дискваліфікації за допінг

Поділитися
Найкраща штангістка України повертається у спорт після дискваліфікації за допінг Ольга Коробка намагатиметься вийти на колишній рівень
Українка Ольга Коробка спробує знову вийти на колишній рівень, за рахунок якого вона здобула срібло Олімпіади в Пекіні.

Українська штангістка Ольга Коробка повертається у великий спорт після відбуття дискваліфікації, яку вона отримала на початку 2012 року за вживання заборонених препаратів.

Дискваліфікація завершується на початку 2014 року, однак Коробка вже протягом місяця тренується на олімпійській базі у Конча-Заспі, щоб підійти до найближчих змагань у хорошій готовності.

Втім, Коробка стверджує, що отримати колишні кондиції їй буде дуже важко, адже фактично протягом двох років вона перебувала поза тренувальним процесом.

"Два роки - дуже тривалий термін. Довелося починати все з початку. Гадаю, доведеться витратити мінімум півроку, щоб відновити колишні сили і кондиції", - зазначила Коробка.

"Якщо у мене не вийде на перших змаганнях, то я не буду продовжувати", - додала 28-річна спортменка.

Нагадаємо, на пекінській Олімпіаді 2008 року Коробка принесла збірній України срібну медаль у ваговій категорії понад 75 кг. Її сума склала 277 кг (ривок - 124 кг, поштовх - 153 кг).

Також на рахунку 28-річної спортсменки три золота і срібло чемпіонатів Європи та три бронзи чемпіонатів світу.

Зазначимо, що допінг у крові спортсменки було виявлено у пробах, взятих після чемпіонату світу в Парижі, який проходив на початку листопада 2011 року, де Коробка стала бронзовим призером у суперважкій категорії понад 75 кг і завоювала ліцензію на Олімпіаду-2012. Трохи пізніше дискваліфікацію зменшили - до двох років.

Згодом спортсменка зазначала, що не отримала належної підтримки з федерації важкої атлетики України, де просто запропонували змиритися з рішенням про покарання.

Зазначимо, що навесні 2014 року відбудеться чемпіонат Європи з важкої атлетики, на якому зможе виступити Коробка, якщо завоює місце у складі української збірної. !zn

Читайте також:

Українка виграла чемпіонат Європи з важкої атлетики

Легендарний плавець Майкл Фелпс розпочав підготовку до п'ятої Олімпіади

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі