Найбільш переоцінений тренер світу очолив російський "Зеніт"

Поділитися
Найбільш переоцінений тренер світу очолив російський "Зеніт"
Португалець Андре Віллаш-Боаш став головним тренером улюбленої команди "Газпрому". Кар'єра молодого спеціаліста поки розвивається не зовсім вдало: після перемоги у Лізі Європи з "Порту" наставник, якому пророкували майбутнє Моурінью, не здобув жодного трофея.

Колишній наставник "Порту", англійських "Челсі" і "Тоттенхема" португалець Андре Віллаш Боаш очолив "Зеніт" з російського Санкт-Петербурга.

Після відставки італійського фахівця Лучано Спалетті клуб, спонсорований "Газпромом" вирішив не розмінюватися на дрібниці і покликав до своїх лав досвідченого не за роками тренера.

Втім 36-річний португалець поки не виправдав покладені на нього ноші відповідальності - ще кілька років тому преса пророкувала йому майбутнє Жозе Моурінью, проте Віллаш-Боаш отримав лише дві відставки після невдалих виступів "Челсі" і "Тоттенхема". Здавалося, що перемога з "Порту" у Лізі Європи - те, що треба голодному до талантів тренерському цеху в усьому світі. Але поки складається так, що молодий португальський тренер - лише продукт піару.

Як би там не було, у свої 36 Віллаш-Боаш - як мінімум у двадцятці найбагатших тренерів світу - у "Челсі" він спромігся отримати хорошу компенсацію за розрив контракту.

Перше випробування для португальця - матчі чемпіонату Росії, в якому на сьогоднішній день "Зеніт" займає лідируючі позиції, відстаючи від першого "Локомотива" на три очки. Однак кінцівка російської першості обіцяє бути спекотною, і не факт, що Віллаш-Боаш швидко знайде спільну мову з досвідченими футболістами "Зеніту". Адже саме взаємини всередині колективу і стали для португальця каменем спотикання в англійських командах.

Нагадаємо, що 19 березня "Зеніт" зіграє матч 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів проти німецької "Боруссії". Проте швидше за все ця зустріч стане для росіян формальністю, адже в першому поєдинку на виїзді дортмундці були сильнішими 4:2. Все ж, Віллаша-Боаша цей матч не торкнеться - до своєї роботи він приступить вже з 20-го числа.

Відзначимо, що у "Зеніті" виступає український півзахисник Анатолій Тимощук. !zn

Читайте також:

Англійська букмекерська контора поверне гроші тим, хто ставив на чемпіонство МЮ

Саленко вважає, що Об'єднаний Суперкубок не має майбутнього

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі