"Металіст": Вболівальники клубу не мають відношення до безладів в Одесі

Поділитися
"Металіст": Вболівальники клубу не мають відношення до безладів в Одесі
Клуб офіційно заявив, що в період найбільш запеклих протистоянь всі фанати "Металіста" вже перебували на оточеному вокзалі, у поїзді та на пероні. Клуб категорично відкидає будь-які звинувачення в участі своїх уболівальників у заворушеннях.

Вболівальники футбольного клубу "Металіст" (Харків) не мають відношення до масових заворушень в Одесі, призвели до численних людських жертв, і в даний час "цілими і неушкодженими" повернулися додому.

"Наш клуб офіційно заявляє, що в період найбільш запеклих протистоянь всі фанати "Металіста" вже перебували на оточеному вокзалі, перебуваючи в поїзді і на пероні. Раді повідомити, що всі п'ять сотень фанатів, які виїхали на фан-потязі, цілими і неушкодженими повернулися додому. Наш клуб категорично відкидає будь-які звинувачення в участі своїх уболівальників у заворушеннях", - йдеться в повідомленні прес-служби "Металіста" у відповідь на інформацію деяких ЗМІ про те, що в числі винуватців трагедії в Одесі - вболівальники "Металіста".

В клубі запевнили: "Металіст" був, є і буде поза політикою".

"Металіст" жалкує про події в Одесі і співчуває сім'ям загиблих і поранених.

"Дуже сподіваємося, що в нашій країні як можна швидше запанує мир, а всі протистояння будуть відбуватися виключно на футбольних полях та проходити в рамках Fair Play", - додали в клубі.

ТАКОЖ: В Одесі оголошено триденний траур: 42 загиблих, 125 постраждалих

Нагадаємо, в Одесі 2 травня відбулися зіткнення між прихильниками за єдність України і агресивними проросійськими молодиками. В результаті загинули 42 людини, сотні отримали поранення.

зокрема, вдень на Соборній площі зібралися футбольні фанати, щоб пройти ходою до стадіону. До них також приєдналися звичайні громадяни. У руках багатьох були прапори України.

Після виконання гімну України колона розпочала рух, як у цей час з'явилися молоді люди в масках і з битами, зі зброєю, у них була російська символіка. При цьому очевидці відзначали бездіяльність міліції. Більш того, ряд милиционеро на руках мали такі ж крсные пов'язки, як і нападники на мирних людей бойовики.

Як пізніше заявили в СБУ, за оперативними даними, в зіткненнях брали участь бойовики-найманці з Придністров'я, їх дії координувалися диверсійними групами з РФ, а фінансувалися колишніми членами уряду Януковича.

Також за результатами спеціальної комісії, яка розслідує події 2 травня, повідомляється, що дії самих пособників терористів якраз і призвели до підпалу Будинку профспілок, що стало причиною загибелі більше тридцяти чоловік.

"З верхніх поверхів нападники почали закидати мирних громадян запальними сумішами і вести по них вогонь з вогнепальної зброї. В результаті використання ними "коктейлів Молотова" виникла пожежа, з верхніх поверхів він распространилася на значну площу будинку, який став причиною загибелі більше тридцяти осіб. Різного ступеня тілесні ушкодження у цілому отримали понад 120 осіб", - повідомив заступник міністра Сергій Чеботар.

Тим часом, Росія почала перекидання своєї військової авіації в Криму. !zn

Читайте також:

У Харкові ультрас "Металіста" і "Дніпра" влаштували багатотисячне ході за єдину Україну (відео)

Путін звинуватив владу України в загибелі людей в Одесі

Росія почала перекидання авіації в Криму

Провокації в Одесі фінансувалися Арбузовим і Клименко для дестабілізації всього Півдня, - СБУ

Турчинов оголосив в Україні 2-х денний траур за загиблими. Обіцяє покарати винних

Депутат Одеської облради Маркін помер у лікарні після масових заворушень в місті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі