Медики підтвердили: дніпрянин Канкава врятував життя динамівцю Гусєву на футбольному полі

Відео
Поділитися
Медики підтвердили: дніпрянин Канкава врятував життя динамівцю Гусєву на футбольному полі Джаба Канкава (у білій формі) надає першу допомогу динамівцю
Після сильного удару, отриманого від коліна воротаря "Дніпра" Дениса Бойка, Гусєв опинився в нокауті. Уникнути страшних наслідків допоміг грузинський легіонер дніпропетровців, який виявився спритнішим за всіх і надав першу допомогу супернику.

Лікарі, які оглядали півзахисника "Динамо" Олега Гусєва після його зіткнення з воротарем "Дніпра" Денисом Бойко у поєдинку 23-го туру між командами, підтвердили, що грузинський півзахисник Джаба Канкава врятував життя динамівцю.

На думку медиків з Києва та Дніпропетровська, якщо б першу допомогу після того, як Гусєв втратив свідомість, не було надано так швидко, з футболістом могло б статися непоправне.

"Допомога, надана на полі, була абсолютно адекватною і швидкою - це дуже важливо. У Гусєва було порушення функцій зовнішнього дихання, що загрожує при ненаданні допомоги дуже сумними наслідками. Це, певною мірою, врятувало йому життя", - розповів лікар дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Григорій Пилипенко в інтерв'ю каналу 2+2.

"Можу сказати тільки одне - футболіст Дніпра врятував життя Гусєву. Якщо б першу допомогу було надано пізніше, то я не знаю, якими були б наслідки. Гравець Дніпра все зробив, як дуже кваліфікований лікар швидкої допомоги", - розповів президент однієї з київських клінік Михайло Радуцький.

Нагадаємо, що в середині першого тайму матчу 23-го туру "Дніпро" - "Динамо" Гусєв самовіддано пішов на верхову подачу біля воріт суперника, де зіткнувся з воротарем Денисом Бойком. Екс-голкіпер "Динамо" у польоті коліном вдарив суперника в область підборіддя. Через кілька хвилин динамівця було госпіталізовано.

Як розповів доктор динамівської команди Леонід Миронов, у Гусєва діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій м'яких тканин нижньої щелепи.

"Пошкоджено три зуби і коріння зубів пробили гайморову пазуху - це найбільш неприємне ускладнення. Був сильний і цілеспрямований удар знизу вгору, що призвело до забитої рани підборіддя. Він втратив свідомість ще в повітрі, було западання язика і невеликі судомні напади. Ми з цим впоралися, все поки нормально", - зазначив Миронов.

Примітно, що сам Бойко після поєдинку зазначив, що йшов на м'яч і не бачив, хто саме перед ним. Воротар зізнався, що Гусєв вже після повернення на стадіон у Дніпропетровську прийняв його вибачення.

"Ігровий момент...Пішла передача, а я виходив на м'яч, і тільки потім зрозумів, що там Олег перебував. Зіграв у м'яч, взяв його і вже почав вводити у гру. Я не відчув стик, мене не розвернуло. Як вийшло, так і зіграв. Потім таке сталося. Після матчу я приніс вибачення кілька разів. Він кивнув, нічого не сказав, і я вийшов з динамівського автобуса", - зазначив Бойко в інтерв'ю 2+2.

Нагадаємо, що "Динамо" поступилося "Дніпру" 0:2, пропустивши після двох грубих помилок захисників Євгена Макаренка та Александара Драговича. !zn

Читайте також:

Луческу вважає, що у "Дніпра" все ще є шанс поборотися за чемпіонство

Баскетбольний трюкач ледь не загинув під щитом (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі