Легендарному і досі не побитому рекорду Сергія Бубки виповнюється 20 років

Поділитися
Рекорд Сергія Бубки тримається вже 20 років
21 лютого 1993 року український стрибун із жердиною Сергій Бубка встановив черговий світовий рекорд - 6,15 метрів. 34-й за рахунком, рекордний стрибок був здійснений у рідному для великого атлета Донецьку.

На рахунку Сергія Бубки, великого атлета сучасності, олімпійського чемпіона Сеула-1988 - 35 світових рекордів. 17 він встановив на стадіонах, а 18 - у закритих приміщеннях (залах). Перший рекордний стрибок він здійснив 15 січня 1984 року у Вільнюсі. Тоді, звичайно, в залі, Бубка стрибнув на 5 метрів 81 см. А вже навесні у Братиславі йому підкорилася висота у 5,85 м.

У Донецьку, де вже багато років проводиться традиційний турнір жердини "Зірки жердини" Бубка встановив три світові рекорди. Щоправда, ще одного разу, у 1994 році в Італії Бубці підкорилася рекордна висота для стадіонів - 6,14 м.

Нагадаємо, крім Сергія Бубки, позначку у 6 метрів подолали ще 15 спортсменів, проте жодному з них не вдалося наблизитися до українця або хоча б продемонструвати тенденцію до того, аби перевершити його рекорд.

Сьогодні Сергій Бубка - успішний спортивний керівник, який очолює Національний олімпійський комітет. Також Сергій Назарович є членом Виконкому Міжнародного олімпійського комітету і віце-президентом Міжнародної федерації легкої атлетики.

Читайте також:

Олімпійського чемпіона Олександра Усика визнано найкращим боксером-аматором світу

Бубка очолив комісію з розвитку ІААФ

Продавця квитків на Олімпіаду в Лондоні Геращенка виключили з НОК України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі