Легендарний динамівець впевнений, що у Прем'єр-лізі має залишитися 16 команд

Поділитися
Легендарний динамівець впевнений, що у Прем'єр-лізі має залишитися 16 команд Українські вболівальники показали свою єдність на трибунах © football.ua
Ігор Бєланов вважає, що Україна - футбольна держава, і елітний дивізіон просто не має права втрачати учасників змагань.

Легендарний динамівський футболіст Ігор Бєланов вважає, що у Прем'єр-лізі України, незважаючи на політичні та економічні складнощі, має залишитися 16 клубів.

На погляд найкращого футболіста Європи 1986, Україна - футбольна країна і мати в елітному дивізіоні невелику кількість команд просто недозволено.

"Ясна річ, що проблеми з фінансуванням, як і політичні події в країні, не позбавляють наш футбол від ризику недорахуватися ще кількох клубів. Але будь-які труднощі мають тимчасовий характер і не повинні відображатися на змодельованій десятиліттями системі проведення змагань. Україна - футбольна держава, і менше ніж 16 команд у Прем'єр-лізі бути не повинно", - вважає Бєланов.

Раніше подібну думку висловлювали інші футбольні експерти - колишні футболісти "Динамо" Олег Саленко, Василь Кардаш, заслужений тренер України Йожеф Сабо, а також один із найбільш досвідчених захисників українського чемпіонату Олександр Чижевський.

Нагадаємо, що під час чемпіонату-2013/14 припинив існування київський "Арсенал", зрештою, команди Прем'єр-ліги зіграли не по 30 матчів, а по 28, що безсумнівно вплинуло на турнірні розклади.

Зазначимо, зважаючи на це, Прем'єр-лігу за результатами минулого сезону залишила лише "Таврія" - у першій лізі перемогу здобув донецький "Олімпік", однак поки невідомо, чи зуміє ця команда підтвердити свої можливості і заявитися в елітний дивізіон.

Бєланов впевнений, що український чемпіонат має прагнути за якістю і кількістю до європейських зразків.

"Є країни, які поступаються нашій за територією і населенням, однак кількість клубів у них навіть більша - по 18, а то і 20. Яскравий тому приклад - Іспанія і Голландія. Їхні національні збірні багато років є фаворитами найбільших змагань. Починаючи з минулого десятиліття, іспанці регулярно перемагають на світових та європейських першостях", - вважає експерт.

Нагадаємо, перемогу в чемпіонаті-2013/14 здобув донецький "Шахтар", а друге місце посів дніпропетровський "Дніпро". Третім фінішував "Металіст", а слідом за харків'янами розташувалося в турнірній таблиці з чотирьохочковим відставанням "Динамо", яке встановило клубний антирекорд.

Відзначимо, що поки що ні Прем'єр-ліга, ні Федерація футболу України не повідомляли про підготовку до старту чемпіонату-2014/15. !zn

Читайте також:

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

УЄФА рекомендує ФФУ подбати про перенесення матчів єврокубків

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього

Футбольні чиновники Росії мають намір вирішити питання з кримськими командами в найближчі дні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі