Колишній генеральний секретар ФІФА усунений від футболу на 12 років

Поділитися
Колишній генеральний секретар ФІФА усунений від футболу на 12 років Вальке позбавили можливості працювати у футболі © fifa.com
Чиновник отримав покарання за участь у корупції керівного органу футболу.

Арбітражна палата з етики ФІФА прийняла рішення відсторонити колишнього генерального секретаря організації Жерома Вальке на 12 років від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом. Також функціонер зобов'язаний виплатити штраф у розмірі 100 тисяч швейцарських франків. Раніше передбачалося, що чиновник отримає лише 9 років "бану".

Вальке підозрюється в причетності до нелегальних схемам продажу квитків на чемпіонат світу 2014 року за завищеною вартістю, отримання подарунків та інших вигод. При цьому сам 55-річний француз всі звинувачення до останнього часу відкидав.

У січні Міжнародна федерація футболу відправила Вальке у відставку після низки усунень на період розслідування. У підсумку чиновника звинуватили в порушенні семи статей Етичного кодексу ФІФА. Зокрема, були порушені правила конфіденційності, звітності, співпраці, загальної поведінки, лояльності, прийняття подарунків, а також створений конфлікт інтересів.

Читайте також: ФІФА звільнила генерального секретаря Вальке

Нагадаємо, раніше ФІФА на 8 років відсторонила від будь-якої футбольної діяльності президента організації Зеппа Блаттера, а також президента УЄФА Мішеля Платіні. Вибори нового глави ФІФА відбудуться 26 лютого цього року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі