Кличко завершив кар'єру в боксі

Поділитися
Кличко завершив кар'єру в боксі © badlefthook.com
Володар поясу за версією WBC вже у статусі "почесного чемпіона" прийняв рішення закінчити з боксом і зосередитися на політиці.

Чемпіон світу у суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко завершив кар'єру в боксі. Про це 42-річний спортсмен повідомив буквально через кілька годин після того, як Світовий боксерський союз прийняв рішення присвоїти йому звання почесного чемпіона, що давало шанс українцю фактично у будь-який момент повернутися в ринг.

Своє рішення Кличко прогнозовано пояснив бажанням зосередитися на політичній кар'єрі.

"Для мене було великою честю носити звання чемпіона світу за версією WBC. Рішення організації залишає мені теоретичну можливість повернення на ринг, але я не можу цього навіть уявити за нинішніх обставин", - зазначив Кличко.

"Зараз я повністю сконцентрований на політичній ситуації в Україні, і я відчуваю, що саме там я більше потрібен людям. Мій брат Володимир буде продовжувати успішні виступи на рингу, а я буду підтримувати його у його спортивній кар'єрі точно так само, як він підтримує мене у моїй політичній боротьбі".

ТАКОЖ: Кличку порадили завершити кар'єру боксера

Нагадаємо, що Віталій Кличко раніше вже оголошував про завершення кар'єри - у грудні 2004 року, після того, як він завоював і ще раз захистив втрачений в поєдинку з Ленноксом Льюїсом чемпіонський титул WBC. Проте після цього в організації присвоїли Кличку звання почесного чемпіона і через майже чотири роки українець скористався своїм статусом, повернувшись на ринг. Перший бій після повернення Віталій Кличко провів у жовтні 2008 року проти Сема Пітера з Нігерії.

Зазначимо, що кар'єру на професійному рингу Кличко-старший почав 16 листопада 1996 року, перемігши нокаутом Тоні Бредема.

Останній бій народний депутат України Кличко провів 9 вересня в Москві проти Мануеля Чарра з Німеччини. Бій завершився технічним нокаутом у четвертому раунді. !zn

Читайте також:

"Брехун" Девід Хей завершить кар'єру, так і не зустрівшись з Віталієм Кличком

Російський чемпіон нокаутував українця Ісмаїла Сіллаха у другому раунді титульного бою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі