Глава українського біатлону Бринзак не має претензій до тренера, що втік до Росії

Поділитися
Глава українського біатлону Бринзак не має претензій до тренера, що втік до Росії Володимир Бринзак на бойовому посту © Оксана Гаранец
Президент Федерації біатлону України вважає, що провини тренера жіночої збірної Володимира Королькевича у раптовому переїзді до Росії немає. У всьому винне керівництво російської сторони.

Президент Федерації біатлону України прокоментував нещодавній від'їзд тренера жіночої збірної Владимира Королькевича до Росії. Нагадаємо, що словенський фахівець, всупереч домовленостям, як вважали у федерації, підписав річний контракт зі збірною Росії.

За словами Бринзака, головною причиною переїзду Королькевича до Росії стала фінансова.

"На мій погляд, ключовим фактором тут стали дружні відносини Королькевича з новопризначеним радником Президента Союзу біатлоністів Росії (СБР) Валерієм Польховским", - каже Бринзак в коментарі для прес-служби ФБУ.

Бринзак розповів, що знав про спроби російських представників переманити тренера - вони робилися впродовж всього сезону.

"Володимир Борисович тримався. 14 квітня все було нормально, ми планували підготовку до нового сезону. Але 15-го числа Польховский подзвонив Королькевичу, і зробив, мабуть, таку пропозицію, від якої Володимир Борисович не зміг відмовитися. Вже 19-го квітня Королькевич був у Москві. Тут я по-людськи можу зрозуміти Володимира Борисовича: його збили цифрами у контракті", - розповів глава українського біатлону.

Зазначимо, що раніше під український прапор з Росії перейшли виступати двоє ключових спортсменів - Марія Панфілова і Дмитро Русинов.

Втім, Бринзак припускає, що росіяни, побачивши в особі української збірної реальних конкурентів у боротьбі за олімпійські нагорода, а також, невдало провівши весь сезон, могли почати цілеспрямовані дії на послаблення нашої команди.

Між тим, Бринзак не схильний вважати, що відхід Королькевича істотно вплине на результати українців.

"Безвихідних ситуацій не буває - ми переживали і не такі потрясіння. Команда у нас залишилася, залишився і досвід попереднього року. Успіхи жіночої збірної - це не тільки заслуга Королькевича. Просто так сталося, що наші дівчата дозріли для того, щоб показувати більш високі результати і, сподіваємося, продовжать показувати їх і надалі".

"За минулі роки ми зуміли налагодити злагоджену роботу спортсменів, тренерів, сервіс-бригади, медичного персоналу, федерації...І я думаю, що в даному випадку одна ланка, що випала, не зможе вплинути на роботу всього механізму", - упевнений Бринзак.

Нагадаємо, що під керівництвом Володимира Королькевича українська жіноча збірна виграла п'ять медалей на чемпіонаті світу, а також вдало виступала на етапах Кубка світу.

Тен не менш, президент ФБУ не звинувачує самого спеціаліста у сформованій ситуації.

"Наскільки мені відомо, Королькевич після Сочі планує завершувати тренерську діяльність, і таким чином на фініші кар'єри він вирішив заробити перед відходом на пенсію. Але ніяких претензій Володимиру Борисовичу я не висловлюю - хочу подякувати за підготовку до минулого сезону", - резюмував Бринзак.

Поки не повідомляється, хто замінить Королькевича у тренерському штабі збірної України. !zn

Читайте також:

Українські біатлоністки завоювали срібло в естафеті на Кубку світу в Сочі

Олімпійська надія української легкої атлетики буде виступати за Ізраїль

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі