ФІФА закликала не бойкотувати ЧС-2018 у Росії

Поділитися
ФІФА закликала не бойкотувати ЧС-2018 у Росії
Історія показала, що бойкоти спортивних заходів або політика ізоляції чи конфронтації - не найефективніші способи вирішення проблем, вважають у Цюріху.

ФІФА на своєму офіційному сайті виступила зі зверненням стосовно чемпіонату світу у Росії, в якому закликає обійтися без бойкотів під час проведення турніру. На думку організації, подібна поведінка не є ефективним методом вирішення проблем.

"Історія показала, що бойкоти спортивних заходів або політика ізоляції чи конфронтації - не найефективніші способи вирішення проблем. Чемпіонат світу і увага, яку він привертає до себе, можуть бути потужним каталізатором конструктивного діалогу між народом і владою. Турнір може надати позитивний вплив на соціальний розвиток, він об'єднує різні команди і країни зі всього світу і має проводитися, починаючи з групового турніру і до фінальної стадії, у дусі fair play і поваги один до одного", - йдеться в повідомленні.

ТАКОЖ: Представник ФІФА став учасником схеми спекуляції квитками на чотирьох ЧС

"ФІФА впевнена в тому, що за допомогою футболу, зокрема, через чемпіонат світу і увагу, яку він приковує до себе, можна досягти позитивних змін у всьому світі. Однак футбол не може вирішити всіх проблем, особливо тих, які стосуються світової політики. Ми вже бачили, що чемпіонат світу може служити на благо, тому віримо, що саме так і буде під час турніру у Росії".

Нагадаємо, що бойкотувати чемпіонат світу-2018 в Росії закликали кілька європейських політиків: ініціатива посилилася після того, як стало відомо, що у збитому над Україною пасажирському Боїнгу-777 існує вина Росії.

Незважаючи на серйозне небажання ФІФА забирати ЧС у Росії, поки існує ймовірність, що чемпіонат світу не відбудеться в цій країні. На сьогоднішній день ФІФА проводять розслідування щодо процедури голосування щодо вибору країн-господинь ЧС 2018 і 2022 роках. Якщо ж підтвердиться, що Росія і Катар отримали світові форуми з використанням недобросовісних методів агітації, тоді можливе перенесення турнірів. Зокрема, про таку можливість писала англійська преса.

Результати внутрішніх розглядів будуть відомі лише до осені. Додамо, що після чемпіонату світу у Бразилії, який завершився 13 липня в Ріо-де-Жанейру, у ФІФА повідомили, що можливе скорочення кількості міст, які будуть приймати ЧС у Росії - з 12 до 10.

Нагадаємо, раніше канадський бізнесмен і власник команди НХЛ "Оттава Сенаторз" Юджин Мельник закликав до бойкоту спонсорів ФІФА у зв'язку з тим, що організація досі не перенесла чемпіонат світу-2018 у більш гідне, на його думку, місце.!zn

Читайте також:

ФІФА мститься за звинувачення у корупції: Англія підозрюється у підкупі офіційних осіб

Мішель Платіні пишається війною з президентом ФІФА Блаттером

Легендарний Ромаріо назвав президента ФІФА злодієм і шантажистом

Найбільше представництво на ЧС-2014 отримав чемпіонат Англії, Україна - 17-та

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі