"Донбас" підписав контракт з українським воротарем, який перестав мріяти про збірну Росії

Поділитися
"Донбас" підписав контракт з українським воротарем, який перестав мріяти про збірну Росії © hcsibir.ru
Донецька команда здобула воротаря, який починав опановувати ази хокею у Києві, а професіоналом став далеко від батьківщини.

Донецький "Донбас" підписав контракт із 24-річним воротарем Сергієм Гайдученком, згідно з яким уродженець Києва буде захищати кольори єдиного представника України у Континентальній хокейній лізі.

Донедавна 24-річний хокеїст виступав у складі новосибірського "Сибіру", однак був виставлений на драфт відмов - так в хокеї інтерпритують футбольний термін "на трансфер".

Протягом восьми років у російських лігах різного рівня Сергій виходив на льодові майданчики у светрах ярославських "Локомотива" (КХЛ), "Локомотива"-2 і "Локо" (МХЛ), новокузнецького "Металурга", московських ЦСКА (КХЛ) та "Червоної Армії" (МХЛ), а також новосибірського "Сибіру" (КХЛ).

У шести сезонах у Континентальній хокейній лізі Гайдученко захищав ворота команд у 86-ти матчах регулярного чемпіонату і трьох матчах плей-офф.

ТАКОЖ: "Донбас" обіграв команду воротаря з Києва, який прийняв російське громадянство

Зазначимо, що до останнього Гайдученко мріяв пробитися у збірну Росії, проте, на думку багатьох експертів, у тому числі і російських, він перебував приблизно на 10-му місці умовної черги в головну хокейну команду РФ. При цьому керівництво Федерації хокею України, тренерський штаб збірної не припиняли спроб роздобути гравця у розташування "синьо-жовтої" команди, адже Гайдученко є вихованцем київської школи "Крижинка".

Колишній наставник збірної України Анатолій Хоменко, який працює в системі ярославського "Локомотива", випускником чиєї школи є воротар, отримав відмову від Гайдученка напередодні ЧС-2012, натякнувши потім на те, що якби воротар обрав збірну України і зіграв за неї на турнірі високого рівня, то зумів би потім просунутися по кар'єрних сходах у КХЛ: згодом гравець так і не зумів закріпитися в основі якого-небудь клубу, перебуваючи на ролі другого воротаря.

Відзначимо, що на сьогоднішній день у наставника "Донбасу" Андрія Назарова є двоє сильних голкіперів - словак Ян Лацо і канадець Майкл Лейтон. Втім, Лацо у нинішньому сезоні не демонструє надійну гру, тому існує ймовірність, що саме йому доведеться покинути розташування клубу, адже тримати в команді гарного виконавця на високій зарплатні без ігрової практики - недозволена розкіш.

Відзначимо, що "Донбас" проведе наступний матч у чемпіонаті КХЛ 25 грудня - в Донецьку проти "Трактора". !zn

Читайте також:

Дворазовий володар Кубка Стенлі з Донецька завершив кар'єру

Українські хокеїсти обіграли Швецію і фінішували дев'ятими на Універсіаді

Російський воротар Ілля Бризгалов став учасником рекордної угоди в історії НХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі