"Дніпро" не зумів зламати датську стіну - все вирішиться в Копенгагені

Відео
Поділитися
"Дніпро" не зумів зламати датську стіну - все вирішиться в Копенгагені © ZN.UA
У першому матчі третього кваліфікаційного етапу Ліги Чемпіонів дніпропетровці мали суттєву перевагу, але в умовах, коли приціл Євгена Коноплянки барахлить, а нападники самі не могли зачепитися за м'яч, матч завершився нульовою нічиєю.

Дніпропетровське "Дніпро" зіграло внічию 0:0 з данським "Копенгагеном" у першому матчі двораундового протистояння третього кваліфікаційного етапу Ліги Чемпіонів.

Господарі поля на НСК "Олімпійський" володіли ініціативою протягом усіх 90 хвилин ігрового часу, оскільки не зуміли розкрити ешелоновану оборону данців. Результат дуелі вирішиться в Копенгагені: матч відбудеться 5 липня.

Дніпряни отримали чудову підтримку на київському стадіоні: столичні любителі футболу не залишили історично дружню команду. Тим більше, що гімн Ліги Чемпіонів лунав під склепіннями "Олімпійського" майже два роки тому, коли "Динамо" грало в турнірі, але не добилося в ньому успіху. Дніпропетровці мали всі шанси, щоб перервати смугу невдач, але в результаті, як виявилося, поки віце-чемпіон-2013/14 не налагодив гру після втрати кількох ключових виконавців.

Нагадаємо, що в міжсезоння "Дніпро" залишив атакуючий півзахисник Джуліану і опорний півзахисник Руслан Ротань. Роман Зозуля пропускав поєдинок через дискваліфікацію, а Іван Стрініч після невдалого візиту до Англії, де у нього зірвався контракт з "Вест Хемом", навіть не був заявлений на матч.

В таких умовах майже всі атаки дніпропетровців йшли через Євгена Коноплянку. У першому таймі лідер команди створив кілька небезпечних моментів біля воріт данців. Однак його тезка Селезньов як слід не зумів прикластися до м'яча, а сам Коноплянка, опинившись на ударній позиції, бив повз.

Другий тайм трохи затримався через інцидент на трибунах, який ледь не перейшов в протистояння на доріжках стадіону: фанати гостьової команди врятувалися втечею від візаві, які знаходилися практично по сусідству. Слід зазначити, що півтора десятка вболівальників з Данії явно були налаштовані агресивно по відношенню до сектору з дніпропетровськими ультрас, яких підтримали не тільки динамівці, але і навіть представники фанатського руху з Білорусі. Данці явно були налаштовані помірятися силою з українцями, проте в підсумку, напевно, не припускали, що їх бажання так швидко втіляться в реальність.

Як би там не було, але через 8-10 хвилин після того, як англійський суддя Андре Маррінер відвів команди в роздягальні, футболісти все-таки вийшли на поле і футбольне протистояння продовжилося. Слід зазначити, що данці врахували всі тактичні прийоми суперника і, зосередивши біля своїх воріт практично весь склад, добилися успіху. Євген Коноплянка наполегливо допускав неточності в передачах, а нападники ніби розучилися вести боротьбу і проявляти кмітливість по відношенню до суперника.

Матч цілком логічно завершився нульовою нічиєю. Перед Мироном Маркевичем буде стояти нелегке завдання: датський колектив практично нічим не здивував в атакуючих діях, проте показав себе суто оборонною командою.

Додамо, що в разі вильоту з Ліги Чемпіонів, "Дніпро" зможе приєднається до учасників Ліги Європи. До речі, у цьому турнірі 31 липня виступить двоє представників України: "Зоря" в Києві зіграє з норвезьким "Мольде", а "Чорноморець" в Одесі візьме хорватська "Спліт". !zn

Читайте також:

Ліга Чемпіонів: букмекери і статистика на боці "Дніпра"

"Металіст" поки не може проводити матчі Ліги Європи у Харкові

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі