ДіКапріо став співвласником команди на перегонах нової Формули Е

Поділитися
ДіКапріо став співвласником команди на перегонах нової Формули Е Ді Капріо підтримує електромобілі © bleacherreport.com
Відомий американський актор буде одним з інвесторів стайні, яка в 2014 році стартує у дебютному чемпіонаті електромобілів.

Відомий голлівудський кіноактор Леонардо ДіКапріо став співвласником команди Venturi Grand Prix, яка візьме участь у новій серії перегонів Formula E Championship.

Команду Venturi GP він створив спільно з власником однойменної компанії Джильдо Палланка Пастором, передає ВВС.

Як очікується, перший чемпіонат "Формули Е" стартує наступного року. Заїзди будуть проходити у десяти містах по всьому світу, в тому числі у Пекіні, Лос-Анджелесі, Майамі, Буенос-Айресі, Берліні та Лондоні.

Змагання будуть проводити на болідах, схожих за своєю конструкцією з Формулою-1 - в одномісних перегонах із відкритими колесами. У розробці болідів взяли участь відомі виробники, в тому числі і контора Dallara, боліди якої використовують у багатьох формульних перегонах по всьому світу.

Крім стайні ДіКапріо в перегонах братимуть участь 9 команд, у тому числі і автоспортивне відділення німецької Ауді. Відзначимо, що в конструкції болідів будуть використовувати елементи Формули-1, тим більше, що потужність двигунів не буде значно поступатися представникам "Королівських перегонів": агрегат буде видавати до 270 к.с., що дозволить розвивати швидкість до 225 км/год.

Основною метою проекту є стимулювання зростання ринку електромобілів і відповідно захист навколишнього середовища від вихлопів з двигунів внутрішнього згоряння.

"Майбутнє нашої планети залежить від того, чи ми зможемо взяти на озброєння економні і екологічно чисті транспортні засоби. І я щасливий стати частиною цих зусиль", - заявив ДіКапріо, який активно бере участь у кампаніях із захисту навколишнього середовища.

Зазначимо, що перегони дебютного сезону відбудуться у Пекіні у вересні 2014 року. !zn

Читайте також:

Іспанець Фернандо Алонсо очолив рейтинг найбільш високооплачуваних автогонщиків

Феттель завершив сезон у Формулі-1 черговою перемогою, повторивши досягнення Шумахера

Чемпіону "Формули-1" насилу вдалося впоратися з "Ладою"

Напередодні Гран-прі Бахрейну було попереджено кілька терактів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі