"Чорноморець" завдав поразки "Дніпру" у скандальному матчі

Відео
Поділитися
"Чорноморець" завдав поразки "Дніпру" у скандальному матчі © moskva.com
Суддівські помилки і недоробки знову впливають на результат поєдинку: футболісти роблять свою роботу, але наштовхуються на додаткові складнощі, не пов'язані зі спортивною складовою.

Одеський "Чорноморець" обіграв на своєму стадіоні головного претендента на чемпіонство дніпропетровський "Дніпро" в рамках 26-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги.

Таким чином, "Шахтар" залишився одноосібним лідером першості - донеччани випереджають дніпропетровців на 3 очки. Однак дніпряни мають потенційну перевагу в одну незіграну гру - втім, її ще належить втілити в очки.

Поєдинок в Одесі повинен був стати ще одним випробуванням для "Дніпра" на шляху до перших в історії золотих медалей. Для того, щоб виграти золоті медалі вже недостатньо перемагати лише "Шахтар" - треба брати максимум очок у зустрічах і з більш слабкими суперниками.

У підсумку, поїздка на Чорне море може стати фатальною для команди Хуанде Рамоса: до втрачених трьох залікових балів додався ще й пригнічений настрій: "волинський скандал", а також неоднозначне суддівство в Одесі. Схоже, що чемпіонат України крім складнощів з фінансуванням низки команд, а також проблемами, які породила політична ситуація в країні, що переживає ще і синдром початку "нульових", коли переможець часто визначався не на футбольному полі, а в суддівських рішеннях і підкилимних іграх.

"Дніпро" почав активно, створивши кілька небезпечних моментів біля воріт суперника. Забив гол Матеус, однак у цей момент бразилець перебував в офсайді. А далі помилка в побудові захисників після банального флангового прострілу призвела до того, що Торніке Окріашвілі відкрив рахунок.

А через кілька хвилин "Дніпро" дав свою відповідь. Проте взяття воріт Євгеном Селезньовим не було зараховано - причому після конкультаций головного арбітра Анатолія Жабченка з помічниками: гравець "Чорноморця" Євген Зубейко опинився на газоні після ігрового зіткнення з тезкою Коноплянкою. Почавши надто драматично зображати біль, гравець спровокував те, що Адольф Тейку вибив м'яч в аут, сподіваючись на неписане правило "фейр-плей". Однак дніпряни не стали повертати м'яч супернику, а провели разючу атаку і забили.

У підсумку м'яч не зарахували, а Роман Григорчук ледь не накинувся з кулаками на не по-іспанськи спокійного Рамоса.

У другому таймі "Чорноморець" зіграв у свою улюблену гру - на утримання рахунку. Саме така тактика дозволила одеситам бути найкращими у лізі за кількістю пропущених м'ячів. "Дніпро" не міг комбінувати, а напад на ворота Романа Безотосного користі не приніс.

До речі, "Дніпро" вперше в 2014 році закінчив матч без забитих м'ячів.

Чорноморець - Дніпро- 1:0 (1:0)

Гол: Окріашвілі, 33.

"Чорноморець" (Одеса): Безотосний, Тейку, Кутас, Зубейко, Гай, Аржанов, Окріашвілі (Діденко, 78), Де Матос, Ребьонок, К.Ковальчук, Антонов.

"Дніпро" (Дніпропетровськ): Бойко, Федецький (Кулаков, 59), Мазух, Чеберячко, Стрініч (Кравченко, 68), Канкава (Калініч,35), Джуліано, Ротань, Матеус, Коноплянка, Селезньов.

Покарання: Канкава, 18. Стрініч, 51. Де Матос, 53. Аржанов, 64. Чеберячко, 85. Ротань, 88 (попередження).

Суддя: Жабченко (Сімферополь).

20 квітня. Одеса. Стадіон "Чорноморець".

В інших матчах туру "Динамо" врятувалося від поразки від "Ворскли", коли на гол Даміра Яховича на 82 і 85-й хвилинах відповіли Браун Ідейє, Андрій Ярмоленко. У підсумку це дозволило Сергію Реброву відсвяткувати першу перемогу на посту головного тренера команди.

"Металіст" на виїзді розгромив запорізький "Металург" 3:0, "Карпати" у Сімферополі розібралися з "Таврією" 1:0, "Зоря" обіграла в Луцьку "Волинь" - 2:0. !zn

Читайте також:

"Шахтар" продовжує втрачати прихильність букмекерів у чемпіонаті

В чемпіонаті Прем'єр-ліги повинно залишитися 16 команд, - експерти

Луческу вважає, що у "Дніпра" все ще є шанс поборотися за чемпіонство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі