"Челсі" і "Бенфіка" обіграли суперників з рахунком 3:1 і виходять у фінал Ліги Європи

Поділитися
"Челсі" і "Бенфіка" обіграли суперників з рахунком 3:1 і виходять у фінал Ліги Європи © uefa.com
Впевненими перемогами англійців і португальців з однаковим рахунком завершилися другі матчі півфінального раунду Ліги Європи. У фіналі нас чекає цікаве англо-португальське протистояння.

Лондонський "Челсі" упевнено розібрався зі швейцарським "Базелем" 3:1 і за сумою двох зустрічей без проблем вийшов у фінал Ліги Європи. Компанію англійцям складе португальська "Бенфіка", яка обіграла в своєму поєдинку турецький "Фенербахче" - також з рахунком 3:1.

"Базель", який почав свій переможний хід по стадії плей-офф ще в 1/16 фіналу, коли в двоматчевому протистоянні здолав український "Дніпро", опинився в незручному становищі напередодні гри в Лондоні.

На швейцарців, які впринципі заслужили це завдяки самовідданості і хорошій тактичній підготовці, критикували всі кому не лінь за несправедливий пенальті у ворота "Челсі". Тоді, нагадаємо, точне виконання 11-метрового залишало швейцарцям хороші шанси на вихід у фінал. Однак на останній доданій хвилині Давид Луїс виправив ситуацію, вирвавши перемогу 2:1.

Саме тому "Базель" у Лондоні міг розраховувати не лише на успіх, але і на гарне виконання і терпіння. Гості з перших хвилин показали своє бажання - Марко Штреллер мав шанс відкрити рахунок, проте їм не скористався. Поступово господарі взяли гру під свій контроль, діючи дуже агресивно. Але знову пощастило "червоно-синім": Мохамед Сала відкрив рахунок на доданій хвилині до першого тайму.

Гол не виводив "Базель" у фінал, тому гостям треба було забивати ще. Однак у другому таймі "Челсі" повністю відігрався за попередні негаразди: по-справжньому бойовими стали 50-ті хвилини, протягом яких Фернандо Торрес, Віктор Мозес і Давид Луїс тричі засмучували голкіпера "Базеля" Янна Зоммера - 3:1.

Варто зазначити, що рахунок повністю розслабив "синіх", і вони далі грали в своє задоволення. Втім, більше голів глядачі не побачили.

"Челсі" - "Базель" - 3:1 (0:1) (перший матч - 2:1)

Голи: Торрес, 50, Мозес, 52, Давид Луїс, 59 - Салах, 45+1

"Челсі": Чех, Кехілл, Іванович, Бертранд, Аспілікуета, Давид Луїс (Аке, 82), Рамірес (Оскар, 66), Лемпард, Мозес, Азар (Мата, 75), Торрес

"Базель": Зоммер, Шер, Сауро, Штайнхофер, Возер, Ф.Фрай (Діас, 76), Дие, Эльнени, Сала, Штокер (Д.Деген, 62), Штреллер (Зуа, 62)

Попередження: Аспілікуета - Шер, Штайнхофер, Дие

Цікаво відбувався матч у Лісабоні. Ніколас Гайтан відкрив рахунок вже на 9-й хвилині, але трохи пізніше екс-гравець "Ліверпуля" встановив прийнятний для "Фенера" рахунок - 1:1. До перерви, правда "Бенфіка" знову вийшла вперед - Оскар Кардосо розібрався на підступах до штрафного і точним ударом застав Волкана Демирела зненацька - 2:1.

Після перерви насичений напад лісабонців, в якому головною ударною силою стало троє футболістів, знову чудово зробив свою роботу: парагваєць оскар Кардосо зробив рахунок 3:1, що безпосередньо виводило португальців у фінал. До кінця зустрічі "орлам" вдалося втримати перевагу, і тепер вони можуть завоювати черговий трофей у своїй історії.

"Бенфіка" - "Фенербахче" - 3:1 (2:1) (перший матч - 0:1)

Голи: Гайтан, 9, Кардосо, 35, 66 - Куйт, 23 (з пен.).

А "Челсі" має шанс реабілітуватися за невдачу в Лізі Чемпіонів.

Нагадаємо, що фінал Ліги Європи відбудеться 18 травня в Амстердамі.

Читайте також:

"Металісту" вже недостатньо участі в Лізі Європи

"Реал" занадто пізно взявся за справу - до виходу у фінал не вистачило одного гола

"Баварія" знову принизила "Барселону", на повному ходу вриваючись у фінал Ліги Чемпіонів

Моурінью має намір взяти з собою в "Челсі" кількох футболістів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі