"Барселона" звільнила Тіто Віланову - наставник не зумів одужати після важкої хвороби

Поділитися
"Барселона" звільнила Тіто Віланову - наставник не зумів одужати після важкої хвороби © epochtimes.ru
Каталонський клуб оголосив про відставку головного тренера Тіто Віланови. Доморощений фахівець міг стати гідним послідовником Хосепа Гвардіоли, однак на його шляху стали проблеми зі здоров'ям.

Головний тренер "Барселони" Тіто Віланова відправлений у відставку. Про це було повідомлено на спеціально зібраній прес-конференції керівництва клубу.

Президент "Барси" Сандро Росель зазначив, що Віланова припиняє роботу з командою за станом здоров'я, що не дозволяв йому надалі належним чином виконувати свої обов'язки.

Про можливий відхід Віланови ще в п'ятницю вранці повідомляли іноземні ЗМІ - британське видання The Guardian, іспанські Marca, AS, Mundo Deportivo італійська La Gazzetta dello Sport, французький France Football. Mundo Deportivo підкреслювало, що відставка пов'язана з тим, що Віланові знову буде потрібно проходити курс лікування.

Нагадаємо, що Тіто Віланова був призначений на свою посаду влітку 2012 року після того, як команду залишив Хосеп Гвардіола. Раніше Віланова був помічником Пепа і керівництво клубу передбачало, що він зможе стати гідним наступником успішного тренера, але не склалося. Несподівано в життя Віланови, який в кінці 2011 року успішно пережив операцію з видалення пухлини привушної слинної залози, знову повернулися проблеми зі здоров'ям. Віланова відправився на курс лікування в США, а командою керував його асистент Жорді Роура.

Так тривало аж до вирішальних матчів у Лізі Чемпіонів: в 1/4 фіналу турніру "Барселона" без варіантів поступилася "Баварії", однак при цьому виграла чемпіонат Іспанії. Віланова хоч і зберіг свою посаду, однак при всій лояльності керівництва преса і аналітики заговорили про те, що стілець під ним таки захитався.

Останнім часом Гвардіола, який очолив "Баварію", повернувся до теми Тіто Віланова і "Барселони". За його словами, керівництво клубу виявило непорядність з огляду на те, що намагалося шантажувати його під час хвороби Віланови. Мовляв, Гвардіолу всіма правдами і неправдами намагалися знову задіяти на посту головного тренера каталонців. Як би там не було, але все вирішили проблеми зі здоров'ям, що
поновилися у Віланова.

По-перше, керівництво "Барси" перестрахувалося щодо можливих невдач - фахівці явно не були задоволені тим, як "синьо-гранатові" грали саме при Віланові, а якби "Барса" звільнила свого наставника згідно спортивної складової, на її керівників би міг обвалитися град критики і звинувачень в нелюдяності. По-друге, каталонцям вдалося малими зусиллями перезавантажити обстановку в команді.

Тим часом, іспанська преса вже щосили обговорює можливу заміну для Віланови: тут фігурують прізвища аргентинця Марсело Б'єлси, який припинив роботу з "Атлетиком" з Більбао, і колишніх гравців команди: данця Мікаеля Лаудрупа, іспанців Луїса Енріке і Ернесто Вальверде (замінив на посту Б'єлса), голландців Рональда Кумана і Франка де Бура, екс-головного тренера Франка Райкарда, Заговорили навіть про Юппе Хайнкеса, який на початку літа оголосив про закінчення тренерської кар'єри, а також про колишнього тренера "Челсі" і "Порту" Андре Віллаш Боаш - правда з португальцем буде складно домовитися зважаючи на його контракт з "Тоттенхемом".

Загалом, претендентів на пост головного тренера одного з провідних клубів світу предостатньо. Напевно керівництво "Барси" візьме паузу для того, щоб зважити всі за і проти.

Читайте також:

Президент ПСЖ пригрозив "Барселоні" покупкою Мессі - щоб захистити свого футболіста

На провальних трансферах "Барселона" втратила 170 мільйонів за 8 років

"Баварія" забрала у МЮ талановитого футболіста з "Барселони"

Бразильський талант Неймар таки перейде в "Барселону"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі