Топ Новини

У Китаї розпочався продаж імуностимулюючого молока від генно-модифікованих корів

14 січня 2011 в 12:23
У Китаї розпочався продаж спеціального коров'ячого молока, збагаченого жирними кислотами сімейства омега-3. Вчені підкреслюють, що всі модифікації для отримання подібного молока були зроблені на генному рівні і корови отримують традиційну для цих тварин їжу без будь-яких додатків.

У Китаї розпочався продаж спеціального коров'ячого молока, збагаченого жирними кислотами сімейства омега-3. Вчені підкреслюють, що всі модифікації для отримання подібного молока були зроблені на генному рівні і корови отримують традиційну для цих тварин їжу без будь-яких додатків. Китайські генетики повідомили про виведення генетично модифікованої породи корів, у молоці яких міститься підвищений обсяг жирних кислот Омега-3, необхідних для підвищення імунітету людини та задоволення потреб організму у високонасичених жирах, ще у червні 2009 року. Перша генетично-модифікована корова з'явилася на світ 23 червня 2009 року. На початку 2010 року перша ГМ-корова почала давати подібне молоко, яке протягом майже року проходило різні експертизи. За словами китайських вчених з Університету Внутрішньої Монголії, рівні жирів Омега-3 у нової породи корів у 10 разів перевищують рівні цих жирів у звичайному парному молоці. "Ми навмисно не повідомляли про народження нового виду корів, оскільки був потрібен час, щоб перевірити генетичні наслідки модифікацій", - говорить Лі Гуанпен, науковий керівник програми. Лі зазначив, що для досягнення повної зрілості корові потрібно 14-15 місяців, ще 9 місяців пройде до того, як вона стабільно зможе давати молоко. У публікації вчених наголошується, що всі модифікації були зроблені на генному рівні і корови отримують традиційну для цих тварин їжу без будь-яких додатків. Жирні кислоти Омега-3 мають широку дію на різні системи організму. Поряд з Омега-6 вони відносяться до так званих «незамінних» жирних кислот, які організм не може синтезувати самостійно і які повинні надходити з їжею. Нестача кислот Омега-3 у харчуванні сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, оскільки в умовах дефіциту Омега-3 різко зростає здатність холестерину низької щільності утворювати на стінках судин атеросклеротичні бляшки. Подібні жири також сприяють поліпшенню мозкової діяльності.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Немає коментарів
Реклама