Взялися всерйоз

Поділитися
Оболонський районний суд м. Києва в березнi 2010 року засудив торговця контрафактними дисками (з киї...

Оболонський районний суд м. Києва в березнi 2010 року засудив торговця контрафактними дисками (з київського ринку «Петрiвка») до трьох з половиною років тюремного ув’язнення, повiдомила в понедiлок Асоцiацiя виробникiв програмного забезпечення Business Software Alliance (BSA). Згiдно з прес-релiзом асоцiацiї, це перший в Українi випадок оголошення у справi про пiратство вироку з реальним строком ув’язнення.

Як випливає з копiї вироку суду, в березнi 2009 року працівники правоохоронних органiв пiд час перевiрки ринку виявили в торговiй точцi, де працював засуджений — 23-рiчний Юрiй, 63 контрафактних диски з програмним забезпеченням — зокрема з програмами виробництва Adobe System вартiстю 79,9 тис. грн. Далі зазначається, що Adobe System подала також цивiльний позов проти Юрія, проте його залишили без розгляду через неявку представникiв позивача, повідомляє агентство «Iнтерфакс-Україна».

«Ця перевiрка стала першою iз серiї таких правових дiй, якi регулярно проводитимуться не лише в Київськiй, а й в iнших областях України. BSA готова використовувати будь-якi передбаченi законом iнструменти, щоб особи, котрі порушують авторськi права компанiй — членiв BSA, несли кримiнальну вiдповiдальнiсть або iнше покарання, передбачене законом. Ми переконанi, що результатом таких заходiв буде поступова змiна ситуацiї у сферi iнтелектуальної власностi в Українi та позбавлення Україною репутації одного зi свiтових центрiв комп’ютерного пiратства», — йдеться у прес-релiзi асоцiацiї.

Business Software Alliance — некомерцiйна мiжнародна органiзацiя, що декларує своєю метою безпечне й легальне використання програмного забезпечення. Учасниками BSA є такi компанiї, як Adobe, Apple, Autodesk, Avid, Bentley Systems, CNC, Corel, Microsoft, Monotype, Quark, Mindjet, Siemens PLM Software, SolidWorks, Symantec, The MathWorks, Altium, Centennial Software, Enteo Software, Famatech, O&OSoftware, Staff&Line i Tekla. Свою дiяльнiсть в Українi Business Software Alliance розпочала у квiтнi 2008 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі