Lamborghini для італійської поліції

Поділитися
Подарунок, що його італійська поліція одержала з нагоди свого 152-річчя, уже став предметом заздрощів правоохоронців в інших країнах світу...

Подарунок, що його італійська поліція одержала з нагоди свого 152-річчя, уже став предметом заздрощів правоохоронців в інших країнах світу. Lamborghini Gallardo вартістю 165 тисяч доларів, крім своєї «традиційної» навороченої начинки, оснащений ще й системою глобального позиціонування, радаром, автоматичним сканером для визначення номерів викрадених автомобілів. Швидкість 160 кілометрів на годину автомобіль із 10-циліндровим п’ятилітровим двигуном потужністю 500 кінських сил розвиває за лічені секунди, а на швидкісному шосе стрілка спідометра сягає 300 кілометрів на годину. Для країни, на дорогах якої зміна сигналу світлофора рівносильна сирені, що означає початок швидкісного раллі, такий поліцейський автомобіль аж ніяк не є розкішшю. Італійські водії на весь світ прославилися бурхливим темпераментом і цілковитою зневагою до правил дорожнього руху, а смертність на дорогах Італії значно перевищує середньоєвропейські показники.

Суперавтомобіль, право керувати яким здобули десять спеціально навчених офіцерів поліції, з’явився на італійських дорогах лише влітку нинішнього року. Отож даних, що показували б, як його поява позначилася на статистиці дорожньо-транспортних подій, поки що немає. Зате престиж дорожньої поліції зріс миттєво. Передусім в очах самих італійських водіїв. Юнак, який розігнав свій Porsche до 250 кілометрів на годину, але так і не зумів відірватися від поліцейського переслідування, навіть не намагається виправдовуватися й «качати права», а з заздрістю роздивляється «класну тачку». В Італії на швидкісному шосе швидкість обмежена 128 кілометрами на годину, а при 170 вже відбираються права. Раніше навіть накладання штрафу супроводжувалося бурхливими з’ясовуваннями й відчайдушним опором, а нині ця процедура цілком може завершитися проханням сфотографуватися на тлі шикарного автомобіля.

До речі, про фотографії. З боку може видатися, що саме позування на його тлі і стало основним службовим обов’язком італійський поліцейських. Скільки разів їх «клацали» в Італії, не злічити. А ось у Нью-Йорку, куди автомобіль «з’їздив» (точніше, сплавав), аби взяти участь у параді з нагоди Дня Колумба, було зроблено понад дві тисячі фотознімків. Усі американські копи ставили одне й те саме запитання: «У вас що, всі поліцейські їздять на таких машинах?»

В Італії автомобіль також чимало помандрував, поки не отримав постійну «приписку» на трасі Рим—Флоренція. До всього іншого він оснащений унікальною моделлю дефібрилятора з автоматичним електрокардіографом і тонометром, а також контейнером для перевезення органів для трансплантації. Правда, за весь час свого патрулювання нагоди випробувати цю апаратуру поки що не було.

Самої лише появи поліцейської Lamborghini на дорозі зазвичай буває досить для того, аби водії почали знижувати свою швидкість. Багато хто згадує про правила дорожнього руху, побачивши подарунок знаменитого автомобільного концерну.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі