Як пережити дитинство?

Поділитися
Уперше дитячий фонд ООН опублікував дані стосовно порушень прав дитини в усьому світі. Сумний висновок експертів: і досі щодня в багатьох країнах діти мусять боротися за виживання...

Уперше дитячий фонд ООН опублікував дані стосовно порушень прав дитини в усьому світі. Сумний висновок експертів: і досі щодня в багатьох країнах діти мусять боротися за виживання. І через 20 років після підписання Конвенції ООН з прав дитини, неповнолітні все одно стають жертвами насильства, експлуатації та торгівлі людьми — свідчить остання доповідь ЮНІСЕФ, оприлюднена у вівторок.

За даними ЮНІСЕФ, щонайменше мільйон дітей у всьому світі перебуває за ґратами. А в п’яти країнах, попри всі міжнародні договори та зобов’язання, до дітей навіть може застосовуватися смертна кара.

Найгірша ситуація у сфері освіти: близько 150 мільйонів дітей, котрим менше 15 років, або взагалі не ходять до школи, або відвідують її дуже рідко, оскільки змушені працювати.

Мало того, експерти попереджають, що мільйони дітей не реєструють після народження, що полегшує зловмисникам можливість безкарно використовувати їх як товар. Понад 18 мільйонів неповнолітніх ростуть у родинах біженців, які були змушені залишити свою батьківщину через війни або природні лиха.

ЮНІСЕФ звертає увагу й на те, що кожну третю дівчинку в країнах, що розвиваються, нині примусово видають заміж іще в дитинстві. Щонайменше в 29 країнах світу до маленьких дівчаток застосовується процедура обрізання, що часто має фатальні наслідки.

Дитячий фонд ООН закликає поліпшити ситуацію у сфері захисту прав дітей. Зокрема потрібно вдосконалити механізми захисту дітей і запобігання зловживанням, а також посилити співпрацю між урядами, міжнародними організаціями та громадськістю, передає «Німецька хвиля».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі