НБУ: Дешеві овочі та фрукти стримали інфляцію в країні

30 листопада 2011 в 19:44
Національний банк вважає основним фактором стримування інфляції у вересні здешевлення низки продтоварів, зокрема овочів та фруктів. Про це йдеться у повідомленні НБУ.
_DSC3121.JPG
Андрій Товстиженко, ZN.UA

 

"Основним фактором стримування зростання індексу споживчих цін є високий урожай, зокрема, плодоовочевих культур. Найбільший внесок у спадну динаміку цін на сирі продукти, які в жовтні знизилися на 0,5%, був завдяки здешевленню овочів та фруктів", - сказано в ньому.
 
НБУ також зазначає, що ціни на групу товарів та послуг, які регулюються адміністративно, в жовтні знизилися на 1,2% за рахунок здешевлення цукру.
 
Ціни на іншу його складову - послуги ЖКГ - зросли на 0,3%.
 
Зростання цін на інші складові базової інфляцій стримувалося в результаті зміцнення номінального обмінного курсу.
 
Основною причиною зростання базової інфляції в жовтні є подорожчання продовольчих товарів з високим ступенем обробки.
 
Як повідомлялося, в жовтні інфляція склала 0%. Кабінет міністрів прогнозує інфляцію 8,9% у 2011 році.

 

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Немає коментарів
Loading...
Реклама
USD 26.10
EUR 28.01
Останні новини