2010-й рік може стати найдорожчим для автомобілістів

Поділитися
Новий скачок цін на автозаправках може перетворити 2010-й рік на найдорожчий в історії автомобільного транспорту – принаймні в Німеччині. Такого висновку дійшли експерти Німецького клубу автолюбителів ADAC.
Новий скачок цін на автозаправках може перетворити 2010-й рік на найдорожчий в історії автомобільного транспорту – принаймні в Німеччині. Такого висновку дійшли експерти Німецького клубу автолюбителів ADAC.Тиждень тому ціни на бензин у Німеччині різко підскочили, встановивши новий річний рекорд. Щоправда після того пальне знову дещо подешевшало, але не надовго. Експерти не виключають подальшого підвищення цін на пальне наступними днями. «Сумніватися, фактично, не доводиться, що в кінці місяця ми будемо змушені визнати: бензин ще ніколи не був таким дорогим як цього року», - сказав один з речників Німецького клубу автолюбителів (ADAC). Досі, за підрахунками ADAC, найдорожчим для водіїв був 2008-й рік. Тоді стрімке економічне зростання, яке спостерігалося незадовго до кризи, призвело до справді рекордних цін на автозаправках: за один літр бензину «супер» (А-95) у Німеччині часом доводилося платити 1,585 євро, дизельне пальне коштувало 1,538 євро. До таких показників нинішні ціни ще не дотягують, зберігаючи розрив у приблизно десять центів, але за підсумками цілого року пальне коштуватиме врешті-решт більше, ніж у 2008 році, переконані в ADAC. Минулої п'ятниці бензин «супер» в середньому по Німеччині коштував 1,478 євро, ціна на дизельне пальне коливалася навколо позначки в 1,307 євро. На нинішнє подорожчання пального впливає відразу кілька факторів. Із закінченням світової економічної кризи знову дорожчає нафта. Водночас дається взнаки нинішня слабкість євро відносно долара: оскільки за нафту розраховуються в доларах, то для країн єврозони цей енергоносій нині є відповідно дорожчим.

За матеріалами: Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі