Модільяні побив рекорд Sotheby's

Поділитися
© Ольга Дегтяренко,ZN.UA
Картина Амедео Модільяні «Та, що сидить оголена на дивані» була придбана на торгах аукціону Sotheby's у Нью-Йорку за 68,96 мільйонів доларів. Про це у вівторок, 2 листопада, повідомили ЗМІ.

Картина Амедео Модільяні «Та, що сидить оголена на дивані» була придбана на торгах аукціону Sotheby's у Нью-Йорку за 68,96 мільйонів доларів. Про це у вівторок, 2 листопада, повідомили ЗМІ.

Таким чином, «Та, що сидить оголена на дивані», створена в 1917 році, встановила новий рекорд аукціонної ціни на роботи Модільяні. Попередній рекорд протримався з 2004 року, коли робота Модільяні була продана на Sotheby's за 31,4 мільйонів доларів.

Офіційно Sotheby's до початку торгів не розголошував естімейт  картини «Та, що сидить оголена на дивані», проте ЗМІ повідомляли, що за картину планують отримати не менше 40 мільйонів доларів. Боротьбу за роботу Модільяні вели п'ять покупців. Ім'я нового власника картини не розголошується.

До числа інших топ-лотів аукціону імпресіоністів і модерністів, що пройшов увечері 2 листопада в Нью-Йорку, входили «Ставок з лататтям" Клода Моне й «Танцівниця в кріслі на шаховій підлозі» Анрі Матісса. У підсумку, робота Моне пішла з молотка за 24,7 мільйонів доларів при попередній оцінці в 20-30 мільйонів, а картину Матісса було продано за 20,8 мільйонів доларів при естимейті в 12-18 мільйонів.

Усього з 61 лота, виставленого на торги, вдалося продати 49. Загальна вартість лотів, що пішли з молотка на аукціоні 2 листопада, перевищила 227,5 мільйонів доларів.

У середу, 3 листопада, свій аукціон імпресіоністів і модерністів проведе конкурент Sotheby's - аукціонний будинок Christie's.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі