Профспілки оскаржать у суді підвищення ціни на газ для населення

Поділитися
Національний форум профспілок України (НФПУ) має намір оскаржити в суді підвищення ціни на природний газ для населення. Як повідомляє прес-служба НФПУ, відповідну заяву форуму підписав його голова Мирослав Якибчук.

Національний форум профспілок України (НФПУ) має намір оскаржити в суді підвищення ціни на природний газ для населення. Як повідомляє прес-служба НФПУ, відповідну заяву форуму підписав його голова Мирослав Якибчук.

"Урядові плани стосовно підвищення ціни на газ порушують конституційний принцип заборони прийняття рішень, які погіршують соціальне становище громадян, з урахуванням цього НФПУ має намір подати судовий позов до Національної комісії регулювання електроенергетики України", - заявили у профспілках.

У НФПУ підкреслили, що підвищення ціни на газ для населення необгрунтовано, оскільки населення України споживає саме український газ, а не імпортний.

Апеляцію влади до зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом у НФПУ вважають неправомірною, і звертають увагу на заяви української влади про те, що зниження ціни на російський газ дозволить відмовитися від роздрібних цін на газ для населення.

Окрім того, ву НФПУ відзначили, що уряд спочатку має розробити план реформ у сфері ЖКГ, розмежувати тарифи для найбільш забезпечених і соціально незахищених верств населення, ввести податок на майно, чітко визначити витрати на реформи.

У середу, 14 липня, Кабінет міністрів розгляне питання про посилення соціального захисту громадян у зв'язку з підвищенням ціни на газ для населення із 1 серпня. Про це сказав прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

Як повідомлялося, напередодні на сайті НКРЕ було оприлюднено постанову № 812 від 13 липня 2010 року, згідно з якою із 1 серпня 2010 ціни на газ для населення зростуть на 50%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі