Помер перший міністр охорони здоров'я незалежної України

Поділитися
У понеділок, 6 грудня 2010 року на 61 році життя помер видатний український медик та перший в історії незалежної України міністр охорони здоров'я (1991-94 рр.) Юрій Прокопович Спіженко. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

У понеділок, 6 грудня 2010 року на 61 році життя помер видатний український медик та перший в історії незалежної України міністр охорони здоров'я (1991-94 рр.) Юрій Прокопович Спіженко. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

В Міністерстві висловлюють щирі співчуття родині та близьким з приводу тяжкої втрати.

«Для колег, друзів, близьких, рідних та, власне, багатотисячної медичної спільноти передчасна смерть Юрія Прокоповича стала важкою втратою та глибоким смутком.

Пішла з життя добропорядна і чуйна людина, здібний організатор, принциповий, визнаний медичний лідер, який присвятив своє життя медицині, порятунку людського здоров'я та життя, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і яскрава особистість», - говорится в повідомленні МОЗу.

Юрій Спіженко був першим Міністром охорони здоров'я у незалежній Україні. Його перебування на цій посаді було найбільш тривалим і залишило після себе помітний слід в реорганізації медицини нашої держави. Він заклав підвалини національної системи охорони здоров'я, одночасно не дозволивши зруйнувати галузь в бурхливий постперебудовний час.

Спіженко був академіком Національної академії медичних наук України, доктором медичних наук, професором, народним депутатом двох скликань (1994–2002 рр.), висококваліфікованим фахівець в галузі хірургії та клінічної лімфології в Україні, Головою комітету з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства Верховної Ради України, президент Всеукраїнської громадської організації "Фармацевтична Асоціація України".

Церемонія прощання та похорон Спіженка відбудеться 8 грудня за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с.Капітановка, вул.Радянська, 21, "Кібер-клініка Спіженка" з 11:00 до 14:30.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі