Паніка в Камбоджі призвела до загибелі сотні людей

Поділитися
У столиці Камбоджі Пномпені внаслідок паніки, що виникла під час народного гуляння, задушено не менше 339 осіб. Про це заявив прем'єр-міністр країни Хун Сен.
У столиці Камбоджі Пномпені внаслідок паніки, що виникла під час народного гуляння, задушено не менше 339 осіб. Про це заявив прем'єр-міністр країни Хун Сен. Місцем трагедії став острів у передмісті столиці, де проводили щорічне свято води - одну з головних подій камбоджійського календаря. За словами очевидців, на мосту, який зв'язує острівець з сушею, можна було бачити юрби людей. Сотні отримали травми, кількість загиблих продовжує зростати в міру того, як поліція збирає їхні тіла. Прем'єр-міністр Хун Сен назвав тисняву «найстрашнішою трагедією» в історії країни з 1970-х років, коли від рук червоних кхмерів загинули мільйони камбоджійців. За словами прем'єра, він розпорядився про проведення розслідування. За оцінками влади, у святах мали взяти участь більше двох мільйонів осіб. Паніка спалахнула після завершення концерту на Діамантовому острові, на який зібралося безліч глядачів, що спостерігали до цього за гонкою човнів на річці Тонле Сап. Очевидці розповідають, що міст, який веде на острів, був переповнений юрбами людей. За їхніми словами, юрба пробивалася з обох кінців мосту до центру, і в результаті люди в його центральній частині не могли втриматися на ногах, і їх затоптували. Багато з тих, хто отримали травми, падали у воду з мосту й тонули. Очевидці розповідають, що підступи до мосту завалено тілами загиблих.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі