Із січня столичний транспорт почнуть очищати від «зайців»

Поділитися
У січні 2011 року «Київпастранс» планує запровадити автоматизовану систему оплати проїзду в тролейбусах, автобусах і трамваях.
У січні 2011 року «Київпастранс» планує запровадити автоматизовану систему оплати проїзду в тролейбусах, автобусах і трамваях.Заступник директора «Київпастранcу» Сергій Литвинов відзначив, що вже майже все зроблено. «У січні будуть турнікети, причому на всіх маршрутах і на всіх видах транспорту», - сказав він. Пасажири зможуть придбати магнітну картку (її вартість - 7 гривень) і покласти на неї гроші на потрібну кількість поїздок. Терміналів для поповнення буде до півсотні, їх розмістять на зупинках. Ціна однієї поїздки залишиться колишньою - 1,50 гривні. «Пільговики зможуть їздити в громадському транспорті за «соцкарктою» (картка, в яку «зашиють» дані про її власника, їх почнуть видавати з початку січня - ред.)», - повідомив Литвинов. За його словами, приклавши картку до турнікета, її власник зможе пройти безкоштовно. Турнікети для проходу пасажирів планують встановити на передніх і задніх дверях транспорту, а середні будуть працювати тільки на вихід. «Коли були встановлені такі турнікети у Харкові, виручка від пасажирів зросла вдвічі, тому що відсіялися «зайці». Щоправда, ці турнікети пасажири через тиждень розламали», - зазначив екс-начальник столичного главку транспорту Петро Костенко. Також подібні турнікети є в Москві. Там їх встановили тільки на передніх дверях, що неабияк затримує посадку пасажирів. У «Київпастранcі» через можливу затримку пасажирів при посадці не турбуються. «Заходити у нас можна буде через двоє дверей, і пасажиропотік у нас набагато менший, ніж у Москві», - відзначили на підприємстві.

За матеріалами Газета по-киевски

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі