Інтерпол оголосив Джуліана Ессанджа в міжнародний розшук

Поділитися
Інтерпол оголосив про розшук засновника сайту Wikileaks Джуліана Ессанджа. 39-річного Ессанджа розшукують за підозрою у скоєнні злочинів сексуального характеру.
Інтерпол оголосив про розшук засновника сайту Wikileaks Джуліана Ессанджа. 39-річного Ессанджа розшукують за підозрою у скоєнні злочинів сексуального характеру. Оголошення Інтерполу не є ордером на арешт. У ньому міститься звернення до людей, які знають що-небудь про місцеперебування Ессанджа, з проханням зв'язатися з поліцією. Тим часом Джуліан Ессандж подав апеляцію на рішення Верховного Суду Швеції, який видав ордер на його арешт за підозрою в зґвалтуванні. Раніше апеляційний суд підтримав рішення нижчої судової інстанції, яка вважає, що арешт необхідний для того, щоб допитати Ессанджа у цій справі. Офіційні звинувачення на адресу засновника сайту Wikileaks поки не були пред'явлені, а сам Джуліан Ессандж говорить про свою невинність. Журналіста підозрюють у причетності до п'яти злочинів. Ідеться про зґвалтування в місті Енчепінг, двох випадках сексуального домагання (в Енчепінг і Стокгольмі) й «незаконному силуванні». Усе це нібито було скоєно протягом двох днів у серпні, коли Ессандж перебував у Швеції з робочим візитом. Сам він відкидає звинувачення на свою адресу, вважаючи їх «брудною кампанією» спецслужб з його дискредитації у зв'язку з діяльністю сайту Wikileaks, який публікує секретні документи. В оприлюднених на сайті Wikileaks нових документах міститься близько 250 тисяч секретних повідомлень американських дипломатів. Місцезнаходження Джуліана Ессанджа невідомо, хоча раніше в листопаді ряд ЗМІ опублікував інформацію про те, що він нібито перебуває у Великобританії. Тим часом заступник міністра закордонних справ Еквадору Кінтті Лукас запропонував Джуліану Ессанджу політичний притулок. Швеція раніше в жовтні відхилила прохання Ессанджа про надання йому дозволу на проживання.

За матеріалами Бі-Бі-Сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі