Більше п’яти мільйонів поломників прибули до Мехіко, щоб поклонитися Гваделупській Діві

Поділитися
Більше п'яти мільйонів паломників з усіх штатів Мексики прибули до Мехіко, щоб відвідати храм Марії-де-Гваделупа. Міністерство громадської безпеки мексиканської столиці повідомило, що наплив віруючих такий великий, що довелося обмежити їхній доступ до храму і увести додаткові маршрути підходу до святого для мексиканців місця.
Більше п'яти мільйонів паломників з усіх штатів Мексики прибули до Мехіко, щоб відвідати храм Марії-де-Гваделупа. Міністерство громадської безпеки мексиканської столиці повідомило, що наплив віруючих такий великий, що довелося обмежити їхній доступ до храму й увести додаткові маршрути підходу до святого для мексиканців місця. Для забезпечення безпеки паломників залучено понад 800 поліцейських дорожньої поліції. Згідно мексиканському переказу, Гваделупська Діва з’явилася простому індіанцю в 1531 році на пагорбі Тепіак, через 10 років після того, як столиця ацтеків Теночтітлан упала перед силами іспанського конкістадора Кортеса. Коли індіанець Хуан Дієго розповів про побачене іспанським священикам, вони висміяли його, заявивши, що мати Ісуса «не може з'явитися якомусь там індіанцю». Іспанці вважали, що у індіанців не було душі та їх можна вбивати, не побоюючись за свій стан. Тоді Хуан Дієго повернувся на пагорб, щоб попросити допомоги у Діви Марії. Та сказала йому на науатлі, мові індіанців, щоб він зірвав троянди з найближчого куща і сховав їх під своєю накидкою. Хуан Дієго так і зробив. Коли він прийшов додому й розгорнув накидку, на ній виявився чудовий образ Гваделупської Діви, оточений осяйною сонячною короною. Хуан Дієго відніс накидку архієпископові Мексики, і після цього диво було визнано. Разом з визнанням дива іспанці визнали існування душі й у індіанців, а на місці з’яви Діви було вирішено побудувати собор. Храм був побудований точно на тому святому місці, де Діва Марія з'явилася селянинові в перший раз. Тут же зберігається плащ з її образом, який створює настільки сильне враження, що сприяв оберненню в християнство більше восьми мільйонів індійців. Незважаючи на століття, що минули, на плащі немає слідів старіння. Це привернуло увагу вчених, які в 2001 році провели дослідження. Результати були приголомшливими. Цифрова обробка відсканованого образу показала, що в очах Діви Марії відображено обриси тринадцяти фігур. Одне і те ж зображення існує в обох очах, але з різного ракурсу: так само, як у людських очах, відбивається те, що відбувається перед людиною. Учені так і не змогли дати відповідь на походження матеріалу, що використовували для створення магічного зображення. Мексиканці глибоко вірять у те, що у Діви Марії Гваделупи можна просити все, що завгодно, і вона допоможе. Тому щороку, в грудні, мільйони паломників прямують у мексиканську столицю. Багато з них йдуть сюди пішки сотні кілометрів, при цьому останні 100 метрів вони повинні пройти з молитвою на колінах.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі